BROTNJO U USPONU Izbacili su prvoligaša, a sada ih očekuje poslastica protiv premijerligaša

HNK Brotnjo
Događajnica

U ponedjeljak su u Sarajevu u zgradi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izvučeni parovi šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Osim što ćemo među tim susretima gledati onaj susjedski između Posušja i Tomislava, priliku ćemo imati gledati i još jedan hercegovački sraz u kojem se sastaju Brotnjo i GOŠK.

Čitlučani su u prvoj utakmici ovog natjecanja napravili pravo iznenađenje. Oni su naime nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca svladali prvoligaša, favoriziranu ekipu BFK Simm Bau. Nakon što je u regularnom dijelu susreta rezultat bio 2:2, momčad iz Čitluka slavila je rezultatom 7:6.

HNK Brotnjo

Sada im pak na njihov stadion dolazi još teži protivnik GOŠK iz Gabele.

"Utakmica protiv premijerligaša, GOŠK-a iz Gabele, nagrada je za sve nas u klubu, za mukotrpan rad, a pogotovo za naše igrače. Nakon dugo godina ime našeg kluba, ime Brotnjo, ponovno se pojavljuje među najboljim momčadima u državi, ovaj put u Kupu", kaže za Hercegovina.info trener Brotnja Matej Rozić.

On naravno ulogu favorita daje GOŠK-u.

"GOŠK je veliki favorit u ovoj utakmici. Kao bivši igrač tog kluba imam veliko poštovanje prema GOŠK-u, rezultatima koje ostvaruju, pogotovo u zadnje vrijeme pod vodstvom kolege Denisa Ćorića. Igraju i djeluju uistinu sjajno i užitak ih je gledati pogotovo protiv momčadi koji su na papiru veliki favoriti protiv njih. U ovoj utakmici ipak ih očekujemo u "prošaranom sastavu", ali bez obzira na to mislim da kao premierligaš i ozbiljna ekipa imaju širinu i kvalitetu za natjecanje na oba fronta", kaže Rozić te dodaje.

"Nevjerojatna je organizacija koja iz godine u godinu u GOŠK-u ide prema najvišim standardima", ističe trener Brotnja.

Brotnjo je u posljednje dvije sezone u jednom lijepom rezultatskom usponu. Prošlu sezonu sa znatno slabijim proračunom od konkurenata završili su prvenstvo na odličnom petom mjestu, a u ovoj sezoni bi mogli i korak više.

"Nadamo se da ćemo s ovom utakmicom protiv GOŠK-a u Kupu i derbi utakmicom u nedjelju koja nas očekuje u prvenstvu protiv prvoplasiranog Kruševa, nastaviti našu pozitivnu sportsku priču oko našega kluba u posljednje vrijeme, a sve sukladno odličnim rezultatima kluba u Kupu i prvenstvu ove godine gdje smo dugo bez poraza".

HNK Brotnjo

Rozić je pozvao i navijače da im budu podrška u ovoj utakmici.

"Ovim putem pozivam sve naše navijače da nam budu podrška na ovoj utakmici. Sigurno je da na domaćem terenu možemo pružiti dostojan otpor premijerligašu iz Gabele, jer u svom kadru imamo niz odličnih i kvalitetnih mladih igrača vrijednih pažnje kojima će ova utakmica i pozornost koju izaziva, sigurno dobro poslužiti u daljnjoj karijeri da se predstave u najboljem svjetlu", kazao je Matej Rozić za Hercegovina.info

Utakmica je na rasporedu 27. rujna na stadionu Bare u Čitluku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.