VELIKO IZNENAĐENJE U KUPU Brotnjo izbacilo prvoligaša nakon boljeg izvođenja jedanaestaraca

Brotnjo

Nogometaši HNK Brotnjo-Čitluk napravili su jučer veliko iznenađenje jer su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca iz Kupa FBiH izbacili prvoligaša BFK Simm Bau. Nakon što je devedeset minuta utakmice završilo rezultatom 2:2, pet izvođača Brotnja bilo je precizno s bijele točke, dok je kod gostiju pokušaj Sergeja Vintonjia odsjeo na gredi za konačnih 7:6.

Domaća momčad u današnjoj utakmici dva je puta imala vodstvo. Arsim Gaši u prvom poluvremenu skočio je najviše u kaznenom prostoru gostiju i glavom pogodio za 1:0, nakon čega je izjednačujući pogodak, također u prvom poluvremenu, postigao Anesa Vazda. Početkom drugog poluvremena Luka Ćorić pobjegao je gostujućoj obrani i svladao Hodžića za novo vodstvo Brotnja.

Momčad trenera Mateja Rozića danas je odigrala jako dobro protiv momčadi iz višeg ranga, no BFK Simm Bau uspio je doći do drugog izjednačenja preko Stefana Vasiljevića tako da su o prolasku u 3. kolo Kupa FBiH odlučivali jedanaesterci.

Za domaću momčad sigurni izvođači bili su Ivan Prskalo, Danijel Mijatović, Petar Milićević, Luka Ćorić i Zvonimir Krtalić, a za gostujuću momčad s jedanaest metara pogotke su postigli Anas Vazda, Ševkija Resić, Igor Blagojević i Emrah Makić, dok je u Sergej Vintonji pogodio gredu.