Borac pobijedio Željezničar, Tuzla City deklasirao Leotar

Tuzla City i Leotar
sportsport

U derbi susretu 6. kola m.tel Premijer lige BiH, nogometaši Borca su kao domaćini u Bosanskom Novom pobijedili ekipu Željezničara rezultatom 2:1 i poravnali su se na ljestvici s vodećim ekipama.

Borac je poveo iz prve prave akcije u 14. minuti, a autogol je postigao Vego. Zakarić je dobro prošao po lijevoj strani i centrirao, a lijevi bek Željezničara je sproveo loptu u svoju mrežu.

Kiša i natopljen teren pravili su velike probleme objema ekipama, a u 34. minuti Borac je imao novu šasnu. Kulašin je prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu za Tatara, ali njegov šut je u korner izblokirao mladi Drina.

Ipak, u 41. minuti Borac je udvostručio vodstvo. Aleksandar Vojnović je ostao usamljen na drugoj stativi nakon kornera i pogodio je glavom za 2:0.

Željezničar je u nastavku izmjenama pokušao promijeniti tok igre, ali to im nije uspjelo, piše Klix.

Tračak nade gostima vratio se u 77. minuti kada je Vojnović je povukao Štilića s leđa, nakon čega je opravdano dosuđen jedanaesterac. Štilić je preuzeo odgovornost i sigurno je pogodio za 2:1.

Borac će u narednom kolu gostovati Leotaru, dok Željezničar u velikom derbiju dočekuje Sarajevo.

Tuzla City je u 6. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Srebreniku deklasirao Leotar rezultatom 4:1. Od prve minute tim Dragana Jovića žestoko je krenuo prema golu tima iz Trebinja, a do vodstva je domaći tim stigao već nakon dvije minute igre.

Tuzla City je nastavio s napadima i nakon gola, a u 21. minuti došli su i do 2:0. Ovog puta Coulibaly lijepo pronalazi Miću Kuzmanovića koji postiže pogodak za povećanje vodstva, piše Sportsport.

Treći pogodak viđen je u 32. minuti. Mišić šutira s 20-ak metara, lopta pogađa prečku i od leđa golmana Puletića odlazi u mrežu za 3:0.

Sedam minuta kasnije već je 4:0. Nukić dobro ubacuje s desne strane, Kuzmanović glavom pogađa stativu, a lopta se odbija do Salke Nargalića koji pogađa za velikih 4:0.

U finišu meča se probudio i Leotar. Karić je u 81. minuti imao zicer, izlazi sam pred Brajlovića, ovaj mu brani udarac. Karić je zaslužan za počasni gol gostiju. U 90. minuti sjajno petom proigrava Pervana, a ovaj zabija za konačnih 4:1.