BLIJEDO NA PECARI Gosti mogu biti zadovoljniji, domaćima zvižduci navijača

NK Široki Brijeg Igman
Jabuka

U posljednjem meču 25. kola Premijer lige snage su odmjerili NK Široki Brijeg i FK Igman Konjic. Na kraju je završilo 0:0, iako su gosti pokazali više. Ipak, gosti su sigurno zadovoljni vrijednim bodom u borbi za opstanak, dok su domaći potpuno razočarali i od svojih navijača su ispraćeni uz zvižduke i žestoke uvrede.

Gosti su bolje otvorili meč, imali posjed i jasno je bilo da su na Pecari došli kako bi osvojili vrijedne bodove spasa. Na prvu pravu priliku čekali smo do 25. minute kada je Jakupović silovito šutirao, ali otišlo je to u vanjski dio mreže, piše sportsport.ba.

Dvije minute kasnije nova opasnost pred golom domaćeg tima, no Musa u posljednji čas reagira ispred Jakupovića.

U 39. minuti domaći su ni krivi ni dužni došli u veliku šansu. Ćeman se poigravao pred svojim golom, ali Lukić to nije kaznio.

Do kraja prvog pokušali su za goste Denković i Drljević, ali ostalo je 0:0. Domaći igrači su ispraćeni zvižducima od svojih navijača koji su im tako najbolje rekli što misle o njihovoj partiji.

Široki drugi dio otvara pokušajem Radića, no izblokiran je. Uzvratili su na drugoj strani Bodul i Denković, no nisu bili precizni.

U 67. minuti Jakupović u šansi, ide to tik pored stative. Tada je na teren ušao i Mersudin Ahmetović te je Igman igrao sa dva napadača te jasno pokazao da su cilj tri boda.

Nismo kasnije vidjeli mnogo uzbuđenja. U 83. minuti agilni Denković je šutirao, no golman Širokog Josipović brani.

Par minuta kasnije Bagarić gađa rašlje gola Igmana, Ćeman sjajno intervenira i brani ovaj pokušaj. U sudačkoj nadoknadi zaprijetio je i Medić, Ćeman je i to zaustavio.

Ostalo je 0:0 i Široki je sada trećeplasirani s 41. bodom. Igman je na desetom mjestu s 25 osvojenih bodova.

NK Široki Brijeg: Josipović, Pranjić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Lukić, Musa, Pejić, Ćavar, Kuprešak, Tomić.

FK Igman Konjic: Ćeman, Duraković, Drljević, Oremuš, Hrelja, Bodul, Dupovac, Denković, Mahmić, Jakupović, Ramić.