IVICA ZUBAC "Tu smo gdje jesmo, nema sad plakanja"

Ivica Zubac
Hina

Ivica Zubac iza sebe ima dosta dobru sezonu u dresu Los Angeles Clippersa. S ekipne strane baš i nema previše razloga za zadovoljstvo.

"Od početka sezone sam dobro ušao i držao sam konstantu kroz cijelu sezonu, tako da sam dosta zadovoljan. Bio je neki period gdje je to moglo bolje i gdje sam malo pao u igri, ali sve u svemu dosta dobra sezona za mene. Timski nismo zadovoljni, imali smo puno veći cilj. Na žalost, dogodile su se ozljede našim najbitnijim igračima, a kada dođeš u doigravanje trebaju ti takvi igrači da te dovedu na drugi nivo", kaže Zubac za HRT Sport.

Zubac je zadovoljan u Clippersima i nada se kako su i oni zadovoljni njegovima izvedbama.

"Nadam se da sam još uvijek u Clippersima, mislim da su zadovoljni sa mnom. Ja sam sretan, imam ugovor, ali sve je moguće i nikada ne znaš kakvu će priliku dobiti. Sedam godina sam tamo, već sam veteran. Dosta me cijene u cijelom NBA-u ne samo u ekipi. Imam neki glas u svlačionici, meni je stvarno super."

Puno se priča o Nikoli Jokiću protiv kojeg je Zubac često vodio bitke.

"Čovjek je stvarno talentiran i radi jako puno. Ljudi ni ne vide koliko on svaki posjed radi 100 na sat, on se nikad ne odmara. Napad, obrana, uvijek je na maksimumu i to ga razdvaja od drugih igrača."

S reprezentacijom se nada napokon boljim rezultatima i da će novi izbornik Josip Sesar napraviti taj iskorak.

"Tu smo gdje jesmo. Nema sad plakanja, ne možemo se žaliti, moramo izvući maksimalno što možemo. Nadam se da ćemo se s novim izbornikom podići na neku novu razinu."