MARIN ČILIĆ ''Ovo sportski teško razdoblje došlo mi je i kao blagoslov''

Marin Čilić Kristina Čilić
Screenshot/Instagram

Marin Čilić, vrhunski sportaš iz Međugorja, ove godine priprema teniski turnirGem Set Hrvatska koji će se održati u Zadru 16. i 17. srpnja, a sva prikupljena sredstva uložit će u obnovu igrališta Osnovne škole Petra Zoranića u Stankovcima.

U razgovoru za Story kazao je kako su kroz zakladu dosad izgradili četiri sportska igrališta, u planu je još jedno, a u svemu mu je podrška supruga Kristina.

''Potpora mi je cijelu karijeru i to mi je, naravno, bitno. Profesionalni sportski život, posebice individualni, vrlo je zahtjevan i usamljen pa mi mnogo znači što imam nju i naša dva dječaka o kojima se ona najviše brine, posebice kada sam na putovanjima. Usto, svojim znanjem, poznanstvima i ekspertizom Kristina uvelike pomaže radu zaklade. Sretan sam što imamo zajednički cilj, želimo oplemeniti zajednicu i pomoći što je više moguće'', priča Marin koji je postao osjetljiviji na dječje potrebe kada je i sam postao otac, a njegov život obogatili su trogodišnji Baldo i Vito koji će u rujnu proslaviti drugi rođendan, piše Story.

No ova je godina za Marina vrlo teška. Uskoro će proći pet mjeseci otkako osvajača US Opena i trostrukog finalista Grand Slama nismo vidjeli na terenu. Ozljeda koljena dogodila se u najgorem trenutku, na početku sezone, pa je Marin prvi put u karijeri završio na operacijskom stolu i nakon toga započeo dugu rehabilitaciju. Pozitivan duh nije ga napustio, a kako kaže stara izreka - u svakom zlu neko dobro.

''Iz svake situacije u životu pokušavam izvući ono najbolje. Ovo sportski teško razdoblje došlo mi je i kao blagoslov jer sam mogao više biti s obitelji. Iako sam išao na rehabilitaciju i treninge, više sam vremena proveo doma uz svoje dečke i dodatno smo se zbližili. Pomogao sam i Kristini da se u ovom razdoblju malo rastereti. Zaista se volim igrati s njima, ići u park i kao obitelj volimo uživati u zajedničkim trenucima jer ipak je to najvažnije'', rekao je Marin za Story.