FOTO  Jeste li znali da u Livnu možete vidjeti više od 600 divljih konja u prirodi?

Safari u Livnu
Continental Adventure

Dobrodošli u rubriku “Putujem” u kojoj ćemo nastojati otkriti najljepša mjesta Bosne i Hercegovine za nezaboravne vikende.


Pitam se kako je moguće da sam ja, koja cijeli život živim u Hercegovini tek sada, sasvim slučajno otkrila da u Livnu mogu vidjeti preko 600 divljih konja u prirodi i uživati u savršenstvu netaknute prirode… Ovu rubriku smo pokrenuli kako bismo zajedno s vama istražili ljepote države u kojoj živimo jer mislimo kako ima toliko toga o čemu znamo toliko malo. Ispravimo to zajedno. :)


Osim o BiH pisat ćemo i o ljepotama posebnih mjesta u regiji i svijetu, o povoljnim letovima, najboljim opcijama smještaja i slično

No, vratimo se na Livno. Bez daha ostavlja podatak da je Livno jedno od svega nekoliko mjesta u svijetu na kojima je moguće vidjeti toliko divljih konja na jednom mjestu. 
To su potomci pitomih konja koje su vlasnici 1970-tih pustili da žive slobodno u prirodi. Nedavno smo gledali dokumentarac Davida Attenborougha simboličnog naziva “A life on our planet” koji nas je šokirao podacima o konstantnom smanjivanju divljih vrsta na našoj Planeti. To je i pokazatelj važnosti atrakcija poput ove livanjske.

Kako organizirati izlet?

Safari u Livnu

Smatramo da je najbolji način organiziranja izleta putem agencije.
Na njihovoj stranici smo vidjeli da nude zanimljive ture iz Mostara, Međugorja i Sarajeva. Izlet uključuje obilazak prirodnih i povijesnih ljepota Livna, uživanje u lokalnim specijalitetima i naravno obilazak pašnjaka koji su prirodno stanište divljih konja. Moguće ih je čak i hraniti, ali isključivo kada se oni sami odluče približiti posjetiteljima.

Pročitali smo i odličan putopis ovdje, ali mi se nadamo da ćemo vam napraviti i putopis iz prve ruke. Poslije ovih fotografija ne sumnjamo da će to biti uskoro. Do tada uživajte u ovim čarobnim prizorima i budite zahvalni što živimo u zemlji u kojoj ih je moguće uživo vidjeti. Mi doista jesmo! :)