KAKVA RADOST NA 'BRIGU' Obitelj Naletilić krstila peto dijete, a kuma je majka desetero djece

Krštenje Široki Brijeg

U moru depresivnih informacija o poražavajućoj demografskoj slici u Hercegovini koja postaje sve starija, predivna slika dolazi iz Širokog Brijega.

Na službenoj Facebook stranici franjevačkog samostana i župe Široki Brijeg objavljena je fotografija s nedjeljnog krštenja petog djeteta obitelji Naletilić. Iako je samo taj podatak prava rijetkost današnjice, cijeli sakrament krštenja dodatno su obogatili i kumovi Goluže budući da je kuma majka desetero djece

"Budi hvaljen Gospodine moj po velikoj radosti koju su nam posvjedočile dvije obitelji. Naime, u našoj crkvi 23. travnja ove godine kršteno je peto dijete u obitelji Naletilić. U toj prigodi svetog krštenja svoga petog djeteta kumili su se s obitelji Goluža te je kuma bila majka desetero djece. Ova nedjelja svetog Dana Gospodnjega svim okupljenim vjernicima ostala je urezana u sjećanje i osjetila se radost zbog mladih obitelji. Poseban je dojam bio vidjeti djecu kako mole i prate svetu misu i obred krštenja", stoji u današnjoj objavi širokobrijeških franjevaca.