HERCEGOVAČKI FOTOGRAFI Bez svadbi do daljnjeg

vjenčanja, svatovi, foto studio, fotografi, svatovi, svadbe, troškovi, poskupljenja, vjenčanja, sprovodi
Ilustracija

Zbog pandemije koronavirusa kompletno gospodarstvo trpi, a najveće probleme imaju mali poduzetnici koji zbog zabrana ne mogu obavljati svoje djelatnosti. Među najpogođenijim malim poduzetnicima su fotografi i fotostudiji, jer jednostavno nema događaja koje bi mogli snimati i fotografirati. Značajan izvor njihovih prihoda bilo je snimanje i fotografiranje svadbi i vjenčanja koja su sada otkazana.

Planovi su se promijenili, a mladenci su primorani otkazati dogovorene datume i tražiti novi datum kako bi s obitelji proslavili ulazak u bračnu luku.

“U našem studio je otkazan je kompletno cijeli travanj i svibanj, a lipanj još nitko nije otkazao. Mladenci su odlučili sačekati, vidjeti kako će se razviti situacija pošto su u nas svatovi od 300 do 400 ljudi. Mladenci koji su otkazali pomiču datume svojih vjenčanja za rujan i listopad dok će u kolovozu vjenčanja biti i radnim danima, od ponedjeljaka do petka”, rekao je Tomo Miličević, vlasnik foto Light studia Široki Brijeg.

Iz Foto studia Omega iz Ljubuškog kažu kako su većina mladenaca svatove prebacila za radne dane u kolovozu, rujnu i listopadu te imaju nekoliko parova koji su slavlje prebacili za dogodine jer ne žele riskirati ako se u rujnu sezonski vrati koronavirus što neki najavljuju.

“Slikali smo nekoliko sudbenih vjenčanja netom prije zabrana, ali generalno većina naših angažmana su otkazana do lipnja. Imamo još nekoliko neodlučnih mladenaca koji nisu otkazali u svibnju jer im je teško naći novi datum. Zbog toga jer žele prebaciti datum na subotu što je sada teže rezervirati. Što se tiče lipnja nitko još nije otkazao, parovi kažu da se ne boje, ali vjerujem kako prije srpnja nećemo početi fotografirati”, rekao je Karlo Ereš iz Ljubuškog.

Iz mostarskog studija Braće Pehar su kazali kako je osim prošlog mjeseca otkazan i svibanj, te su mladenci u problemu što se tiče pronalaska slobodnog termina u salama što odmah utječe na rezervaciju fotosessiona.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.