FOTO/VIDEO  Zrinjski svladao Široki Brijeg u hercegovačkom derbiju, debi iz snova mladog Marka Kozine

Marko Kozina
HŠK Zrinjski

U Hercegovačkom derbiju u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši HŠK Zrinjski u hercegovačkom derbiju svladali su Široki Brijeg rezultatom 3:0. Dva pogotka pala su iz penala, dok je jedan djelo Marina Magdića.

Prvi su zaprijetili Plemići u 9. minuti u dva navrata preko Bilbije, ali mladi vratar Puljić je dva puta odlično reagirao i spasio svoju mrežu.

Minutu kasnije sjajna prilika za Magdića koji je promašio gotovo nemoguće i poslao loptu pokraj vrata.

U 12. minuti velika prilika za goste, no Marić sada odlično brani udarac Mamića.

Zrinjski Široki Brijeg

U 19. minuti Zrinjski je poveo. Ćuže je bio u šesnaestercu, Mašić ga je udario rukom u lice što je Bandiću bilo dovoljno da pokaže na bijelu točku. Prosvjedovali su igrači Širokog Brijega, no uzalud. Siguran realizator bio je Nemanja Bilbija.

Zrinjski Široki Brijeg

Samo šest minuta kasnije Zrinjski dolazi i do drugog pogotka. Ubacio je Kiš iz kornera, Bilbija glavom loptu prebacio na drugu vratnicu, a tamo ju je "poklopio" Magdić i poslao u mrežu.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još udarac Tičinovića, no odlazi to preko vrata Puljića.

U nastavku prvi prijete Širokobriježani. Pucao je Ćavar u 53. minuti, a Marić to obranio. Minutu kasnije na drugoj strani je pokušao Kiš, ali sada je Marić siguran.

U 59. minuti Ivančić je krivo predao jednu loptu, ona je došla do Barišića koji je vidio da je Marić izašao sa svojih vrata i pokušao ga je lobovati, ali Marić je to uspio uhvatiti.

U 63. minuti pucao je Malekinušić, no brani Puljić. Iste aktere smo vidjeli i u 74. minuti, ponovno je Puljić obranio udarac Malekinušića.

Deset minuta kasnije nakon lijepe akcije ubacio je Corda, a Mulahusejinovićev udarac glavom obrana Širokog odbija u korner.

Sadržaj se učitava...

U 89. minuti novi kazneni udarac za Zrinjski. Srušen je Kiš, a Bandić s malom zadrškom pokazao na bijelu točku. Sada su igrači Zrinjskog dali loptu mladom Kozini koji je ušao u igru u nastavku. Sigurno je realizirao najstrožu kaznu i upisao debi iz snova. 

Pobjedom je Zrinjski došao na dva boda zaostatka za Borcem, ali Borac ima utakmicu manje koju sutra igra protiv GOŠK-a na domaćem terenu.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.