TRANSFER Osijek kupio nogometaša iz Čitluka za 400.000 eura

Marko Soldo u mladoj reprezentaciji Hrvatske
HNK Gorica

Prvo pojačanje Osijeka u ljetnom prijelaznom roku bit će Marko Soldo, U21 reprezentativac Hrvatske koji je aktualnu sezonu proveo u Gorici na posudbi iz Dinama. Bijelo-plavi će, kako neslužbeno doznaju Sportske novosti, klub iz Maksimira obeštetiti sa 400.000 eura.

Defenzivni veznjak nogometni put počeo je u Širokom odakle je 2020. prešao na Maksimir. Za Dinamo je odigrao jednu utakmicu, u Kupu protiv Borinaca, a u nogama ima 47 HNL utakmica - 18 za Šibenik u kojem je odradio posudbu u proljeće prošle sezone te 32 za Goricu u aktualnoj sezoni u kojoj se dva puta upisao u strijelce (zanimljivo jedan gol je zabio baš Osijeku) i upisao asistenciju za gol vrijedan senzacionalnog trijumfa protiv Dinama u sudačkoj nadoknadi vremena. Transfermarkt ga, inače, procjenjuje na 650.000 eura.

Sportski direktor bijelo-plavih Jose Boto najavio je kako će u idućem prijelaznom roku u Osijek doći između pet i deset novih igrača, a prošlog tjedna doznalo se kako je dogovoren prvi transfer i to s klubom iz HNL-a. Taj transfer je Marko Soldo.