Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije BiH

BiH Finska
NS BiH

Miralem Pjanić prestaje igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Iskusni veznjak koji igra u Sharjahu iz UAE-a završio je reprezentativnu karijeru nakon 114 nastupa i 18 pogodaka. S reprezentacijom je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, jedinom velikom natjecanju na kojem je BiH bila.

Pjanić je neosporno jedan od najvećih bosanskohercegovačkih nogometaša svih vremena. Rođen je u Tuzli, a karijeru je započeo u mlađim selekcijama francuskog Metza. Ondje je odigrao jednu seniorsku sezonu nakon koje je transferiran u Lyon. Postao je ubrzo jedan od najboljih europskih veznjaka, a 2011. prešao je u Romu, prenosi Index.

Pet godina nakon toga igrao je nogomet karijere u Juventusu, u kojem se zadržao do 2020. godine. Zatim je prešao u Barcelonu, gdje se nije uspio nametnuti. Jednu sezonu odigrao je na posudbi u Bešiktašu, a zadnje dvije godine igra za Sharjah.

Za BiH je debitirao pod pokojnim Ćirom Blaževićem 20. kolovoza 2008. godine, a u mlađim reprezentativnim selekcijama nastupao je za Luksemburg. Posljednji nastup za reprezentaciju upisao je 21. ožujka u dodatnim kvalifikacijama za Euro protiv Ukrajine. U porazu 2:1 u Zenici odigrao je osam minuta.