Zumba RitMO u gradu na Neretvi Prvi trening besplatan za sve zainteresirane

zumba, Zumbathon , Mostar
Treninzi će se održavati ponedjeljkom u 20.30 h i srijedom u 21 h, a prvi trening predviđen je za večeras. „Prvi trening očekujemo večeras u 20.30 sati, a upravo je on besplatan za sve koji se žele uvjeriti kako ova kombinacija plesa i fitnessa garantira odličnu zabavu", poručile su.

Zumba Fitness, kao vrlo dinamičan trening aktivira cijelo tijelo, pri čemu se okvirno troši od 300 do 500 kalorija. Tijekom jedne koreografije, pored plesnih pokreta, instruktor zadaje dosta fitness elemenata kao što su čučnjevi, iskoraci, poskoci i na taj način menja intenzitet i opterećenje aktivirajući sve važne mišićne grupe. Ovakav način tjelovježbe podiže raspoloženje i smanjuje stres.

Zahvaljujući kombinaciji brzih i sporih pokreta, trening je intervalnog karatkera, čime pozitivno utječe na kardio-vaskularni i respiratorni sustav. Atmosfera na treningu je vesela i zabavna, što ljudima stvara želju da dolaze redovno, a to je jedan od preduvijeta za postizanje željenih rezultata, priopćile su instruktorice.

Zumba je formula osnovnih plesnih koraka i to je čini dostupnom svima. „Zumba Fitness je program koji je primjeren za sve dobne skupine. Neovisno o tome u kakvoj ste fizičkoj kondiciji, imate li bilo kakvog ili nikakvog iskustva u plesu, jeste li muško ili žensko", zaključile su.

Osnovni plesovi koji se najčešće komponiraju u jedan sat treninga su: merengue, salsa, reggaeton, cumbia. Također se mogu naći, ovisno o instruktoru, bachata, calipso, quebredita, bally dancing, hip-hop, lambada, rock & roll, twist itd.