VIDEO  Žena za devet mjeseci napravila kuću preko uputa sa YouTube-a

izgradnja kuce
izgradnja kuce
... gledajući samo upute na YouTubeu. Cara Brookins sa svojih četvero djece su živi dokaz da se i to može samo kad se hoće.

Carin najstariji sin Drew je pomogao majci izraditi nacrt kuće a nakon toga da dobije odobrenje od strane grada za izgradnju.

Njena kćerka Jada je pomagala tako što je donosila vodu iz susjedovog ribnjaka i miješala beton za temelje, dok je njena druga kćerka spremala hranu za sve njih.

I tako je uspjela izgraditi kuću za sebe i svoju djecu za samo devet mjeseci rada. Prošli su kroz sve faze: od kopanja temelja pa do zidanja zidova kuće.

Nakon što su inspektori za pregledanje kuća došli pogledati, bili su iznenađeni kako je sve to profesionalno odrađeno, ne vjerujući da je to izgradila jedna majka bez ikakvog znanja o građevini - prenosi radiosarajevo.ba.

Dom koji ima biblioteku, garažu za tri automobila, pet spavaćih soba i dva kata nazvali su Inkwell Manor, a kuća danas vrijedi oko pola milijuna dolara.

Ispod u videu možete pogledati kako je to sve izgledalo, i konačno kako to izgleda kuća koja je napravljena samo uz pomoć uputa gledanih s YouTube.