Zdravko Mamić pušten s bolničkog liječenja na kućnu njegu

Zdravko mamić

Završilo je intravenozno liječenje kojem je Mamić bio podvrgnut zbog teške tjelesne ozljede dobivene uslijed ranjavanja, dobio je terapiju za nastavak liječenja kod kuće, a kontrolu treba obaviti idućeg tjedna, kažu u bolnici.

Okolnosti nedavnog napada na Mamića, koji je nedaleko od Tomislavgrada ranjen u natkoljenicu iz vatrenog oružja, hrvatska policija pokušava razjasniti u suradnji s policijom Bosne i Hercegovine i drugim nadležnim službama.

Mamić je u utorak pogođen metkom u nogu u zaseoku Vidovićima, u mjestu Zidine pokraj Tomislavgrada, gdje je stigao kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca.

Nakon ukazane liječničke pomoći u Domu Zdravlja u Tomislavgradu prema vlastitoj je odluci otputovao u Zagreb, gdje je liječenje nastavio u KB-u Sveti Duh.

Zasad nije poznato je li Mamić dobio policijsku zaštitu.

Ravnateljstvo policije odgovorilo je Hini da su informacije o mjerama zaštite osobe koje policija provodi tajne, a u svakom pojedinom slučaju provode se sukladno zakonskim ovlastima i prosudbi o ugroženosti.

"U odnosu na konkretan slučaj, hrvatska policija u suradnji s policijom Bosne i Hercegovine i drugim nadležnim službama u Hrvatskoj poduzima mjere radi razjašnjavanja svih relevantnih okolnosti predmetnog kaznenog djela", navodi Ravnateljstvo policije.

FENA