Zbog Svjetskog prvenstva Rusi ostaju bez piva

pivo
Ipak, čini se kako u Rusiji ovo ne ide jedno s drugim, s obzirom na to da su neki moskovski kafići objavili kako su ostali bez omiljenog hmeljastog napitka, a zalihe i nove narudžbe ne mogu pokriti potražnju!

Visoke temperature, suho vrijeme i sunce pogodile su prošli tjedan Rusiju, pa su mnogi navijači tražili i veće količine piva nego što je to uobičajeno. Nisu baš posezali za tradicionalnim ruskim pićem - votkom, jer votka i +30 u termometru nikako nisu dobra kombinacija. No, čini se kako ugostitelji na kraju i nisu baš najspremniji dočekali navijače, jer su mnogi kafići i restorani objavili kako im piva ponestaje, javlja dnevnik.hr.

Problem se nije pojavio samo u Moskvi već i u drugim gradovima. Tako je u Novgorodu, gradu u kojem su ''Vatreni'' srušili Argentinu, nakon utakmice Švedske i Južne Koreje ponestalo piva gotovo svugdje, jer ugostitelji jednostavno nisu na vrijeme osigurali dovoljne količine, pa razdragani švedski fanovi u jednom trenutku nisu više mogli slaviti pobjedu svoje reprezentacije nazdravljajući kriglama.

Agencije navode kako je jedan od razloga nestašice piva pad potražnje u posljednjih nekoliko godina. Naime, 2011. pivo je stavljeno na listu alkoholnih pića, što je dovelo do većih poreza i strožih pravila oglašavanja.

Ipak, nama i dalje nije jasno kako se ovo moglo dogoditi i kako su ugostitelji prvenstvo dočekali nespremni, jer nema boljeg načina za prodaju piva nego kad se odvija SP u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.