FOTO/VIDEO  Zbog ovoga što su pronašli u zidu, nisu mogli spavati mjesecima

pčele

Pčelar Sergio Guerrero za CNN je izjavio kako je par prije godinu dana primijetio pčele na svom imanju, ali nitko iz policije, vatrogasaca ili mjesnog vijeća nije im mogao pomoći. Kad su temperature počele rasti, buka se pogoršala - pozvali su stručnjaka za preseljenje košnica, Guerrero iz lokalne tvrtke za apiterapiju, La Colmena Sanadora.

Ono što je pronašao u kući 12. svibnja bilo je šok čak i za iskusnog pčelara: košnica s oko 80 tisuća pčela iza zida u spavaćoj sobi.

Guerrero je rekao da je iznenađen što je par mogao dijeliti kuću s tako bučnim susjedima, pogotovo zato što je košnica bila toliko velika da je tamo morala biti već nekoliko godina. Dodao je kako buka ne bi bila stalna, već bi varirala ovisno o tome što pčele rade taj dan. Ponekad bi pčele zujale dok su dolazile i odlazile, ali ponekad bi tiho radile u svojoj košnici, rekao je Guerrero.

Kaže da je košnica bila toliko velika zbog broja cvijeća u blizini, kao i zbog porasta temperatura posljednjih godina, koje su produljile reproduktivno razdoblje kukaca.

Guerrero kaže i kako je ove godine dobio više poziva za spašavanje košnica nego ikad prije te da vjeruje kako je andaluzijska populacija pčela u dobrom zdravlju.

Izvor: index.hr