Završeno snimanje kadrova za film Angeline Jolie u BiH

U petak je završeno snimanje kadrova za 'Untitled love story', filmski prvijenac hollywoodske dive Angeline Jolie s ratnom tematikom iz BiH na lokacijama u Sarajevu i Varešu, potvrdio je vlasnik kuće Scout film iz Sarajeva Edin Šarkić.

Šarkić je objasnio kako je dio filmske ekipe Angeline Jolie snimao samo kadrove na lokalitetu bivše vojarne Maršal Tito u Sarajevu, Kozije Ćuprije te panorame Sarajeva i prolaze kamiona sa statistima, a u Varešu određene interijere i autentične lokacije.

Dodao je kako se, za razliku od ranije predviđenog snimanja setova s glumcima, najveći dio filma snima u Budimpešti umjesto u Sarajevu i Varešu.

Slavna glumica ranije je odustala od snimanja filma s glumačkom ekipom u Sarajevu zbog zabrane vlasti i prigovora udruga Žena-žrtava rata koje su tvrdile da ih sadržaj filma vrijeđa, iako nigdje u javnosti nije objavljen scenarij filma po kojem se, navodno, jedna Bošnjakinja zaljubljuje u srpskog vojnika koji je prethodno siluje.

Slavna glumica je, uz posredovanje sarajevskog ureda Visokog povjereništva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), uputila molbu za susret s članicama ove udruge kako bi im objasnila da filmom ne želi nikoga povrijediti, no odgovor iz udruge bio je negativan.
(hina)