Zašto treba 5 puta razmisliti prije nego što odrežete šiške?

šiške , frizer, video snimak, šiške , kosa, pitanja, šiške , razmišljanje, kosa, izgled

1. Šiške su obveza

Želite li šiške samo zato što vam je sadašnja frizura dosadila i dosta vam je rutine, znajte da će šiške zahtijevati upravo rutinu. U većini slučajeva šiške se moraju svaki dan održavati odnosno stilizirati. Ako vam šiške ubrzo dosade, morat ćete neko vrijeme čekati da kosa naraste.

2. Šiške "preoblikuju" lice

Šiške vizualno zatvaraju čelo i tako naizgled mijenjaju oblik lica. Stoga prije šišanja valja znati što točno želite postići sa šiškama. Da vam vizualno skrate čelo? Da vam lice izgleda šire? Ili uže? Imajte jasnu ideju o tome prije nego što sjednete u frizerski stolac.

3. Važan je tip kose

Lakše je održavati šiške ako imate tanju i podatniju kosu nego ako su vam vlasi oštre, neposlušne, valovite, kovrčave... Ako je vašu kosu teže disciplinirati u šiške, a baš ih želite, možda su bolje rješenje stepenaste odnosno slojevite šiške, a ne strogo ravan rez.

4. Profesionalci znaju najbolje

Rezanje i oblikovanje šiški najbolje je prepustiti iskusnim frizerima. Prije toga po mogućnosti pronađite slike frizura sa šiškama kakve vam se sviđaju kako biste točno mogli objasniti frizeru što želite. Uvažite savjete frizera koji će procijeniti mogućnosti vaše kose.

5. (Pre)bliski susreti kose i kože

Kod frizura sa šiškama mogući su problemi s tenom jer se koža ispod šiški jače znoji i u češćem je kontaktu s kosom. To na osjetljivoj koži može izazvati iritacije i prištiće, osobito ako dođe do "sudara" šminke i preparata za stiliziranje kose.

Izvor: zadovoljna.hr