Zašto je bolje raditi u uredu nego od kuće

Zašto je bolje raditi u uredu nego od kuće
Štoviše, prema nizu anketa koje je provela tvrtka Cisco, određeni broj ljudi smatra da je odlazak na posao u ured poprilična tlaka. Možda i neki među vama smatraju da bi bili produktivniji radeći od kuće. Dio vas bi možda pristao i na manju plaću radi veće fleksibilnosti (iako je to malo vjerojatno).

Međutim, suočavanje s dilemom - raditi od kuće ili ići na posao u ured - zaista je stvar individualne percepcije prednosti i nedostataka i jedne i druge opcije. Ipak, predstavljamo vam nekoliko razloga zbog kojih možemo reći da je ured mjesto kojeg se nipošto ne bismo trebali odreći.

Zašto je bolje raditi u uredu?
Kuća bi trebala biti jedno savršeno mirno mjesto u koje ćete doći nakon dugog i zamornog dana na poslu. Jeste li zaista sigurni da ga želite okaljati i poslovnim brigama i od njega napraviti poslovni pakao?
Kad ste kod kuće, nadređeni vas ne može nadgledati. Upravo zato će vas češće zvati, provjeravati, slati e-mailove. Uz sve to, zašto biste si dopustili da vas netko bombardira pozivima i naredbama 'učini to', 'dovrši to', napravi to' u vrijeme dok sa svojom obitelji pijete kavu ili večerate?
Mentalni sklop poslodavca se ne slaže s vašim - on će rad od kuće smatrati poput slobodnih dana. Mislite li da ćete dobiti godišnji odmor? I ako ga dobijete da će vas poštedjeti stalnih poziva i naredbi? Pa vi ste, ako radite od kuće, u umu poslodavca svakodnevno na odmoru.
Rad od kuće je skup. U uredu imate klimatski uređaj, telefon, neograničenu kavu i čaj. Kad radite od kuće sve morate platiti - struju, kavu, telefon (i službeni mobiteli imaju ograničen limit, a opseg posla je nepredvidiva stvar) i Internet.
Na kraju, ako imate djecu zamislite situaciju u kojoj radite od kuće i sklapate određeni posao. U jednom trenutku vaš mališan počinje plakati jer je gladan, jer se pokakio, jer mu je dosadno, jer je pao. Bili vi na telefonu, ili još gore bili s klijentom u 'kućnom uredu', malo je vjerojatno da ćete ostaviti dojam profesionalca u spomenutim situacijama jer jasno je da nećete dijete ostaviti u suzama.
Ako niste u braku i ne živite zajedno s partnerom, sigurno će biti pokoji vikend koji ćete htjeti provesti s drugom polovicom. Rad od kuće vas može spriječiti u tome. A sumnjamo da biste se htjeli odreći nježnog zagrljaja radi poslovnih briga vašeg nadređenog.

(izvor:  (she.hr)