Zapalio se jer nije trpio da mu jamci otplaćuju kredit

...da jamci vraćaju njegov kredit. Muškarac je upao u dugove nakon što je ostao bez posla.

Vatrogasce su pozvali susjedi nesretnog muškarca u nedjelju oko osam sati ujutro. Nitko nije mislio da se netko nalazi u kući, no kada su vatrogasci provalili, pronašli su gotovo potpuno izgorjelo tijelo.

"Pošten, prepošten čovjek... A takvi se valjda najbrže 'slome' kad im se život iz korijena promijeni nagore. Sa suprugom je prethodnih godina držao trgovinu u prizemlju kuće, ali su je morali zatvoriti zbog manjka. Da bi taj minus 'pokrio', uzeo je kredit od banke. Međutim, s obzirom na to da je izgubio i posao u valjevskom poduzeću Remont, više nije mogao redovito vraćati dug koji su kamate samo uvećavale", ispričao je jedan susjed za Blic.

Napustile ga supruga i kćeri

Neki od susjeda su bili jamci nesretnom muškarcu, pa su nedavno umjesto njega platili tri rate zaostalog duga banci, više od 50.000 dinara (oko 440 eura).

"Bilo mu je izuzetno teško jer on je bio čovjek koji je radio i zarađivao, a onda je za kratko vrijeme dospio u situaciju da se ne može izboriti s dugovima. Sve je postalo još gore kad mu se prošle godine objesio otac koji je živio u selu, a prije nekoliko mjeseci napustile su ga supruga i dvije kćeri. Odselile su se kod njenih roditelja jer više nisu mogle izdržati pritisak i krizu u kojoj se obitelj našla. Izgubio je svaku nadu i volju", kazao je jedan od nesretnikovih prijatelja.