Za ovaj recept možete kombinirati žutu i crvenu papriku

Nizozemska, organizacija Oxfam r, hrana, Den Haag, tržnica, veletržnica, cijene, paprika, parkinsonova bolest, simptomi, ukočenost, nestabilnost., drhtanje tijela, čili paprika, feferon , Carolina Reaper paprika, paprika habanero,  mjeri se Scovillovom skalom, ljutina paprike, ljute papričice, ljuta hrana, paprika, marmelada
Na spomen marmelade većina vas pomislit će na slatki voćni namaz kojim punimo palačinke ili mažem na kruh s maslacem. No marmelada se ne priprema isključivo od voća, to ćemo dokazati današnjim receptom za marmeladu čiji su glavni sastojak - slatke crvene paprike.
Ovu marmeladu poslužiti možete uz suhu salamu, pršut ili tvrde sireve.


Sastojci:

1 kg crvene paprike (roga), 200 g šećera, 2 režnja češnjaka, 2 ljute papričice, 5 g soli

Priprema: Paprike oprati, očistiti od sjemenki, prepoloviti pa im ukloniti i unutrašnje opne. Narezati paprike na veće komade, a češnjak na tanke ploškice. U posudu staviti narezanu papriku, češnjak, razmrvljenu ljutu papričicu, šećer i sol.

Dobro promiješati i staviti kuhati na laganu vatru. Grijati sve dok ne dosegne temperaturu od 108 stupnjeva (ako nemate termometar pričekajte da zakuha i pustite da ključa nekoliko minuta. Tada ugasite i usitnite štapnim mikserom ili procijedite kroz pasirku za povrće. Ponovo zakuhati te puniti staklenke koje ste prethodno sterilizirali. Staklenke zatvoriti i pustiti da se hlade na sobnoj temperaturi.

Ovako pripremljenu marmeladu čuvajte do mjesec dana na hladnom i suhom mjestu, a nakon otvaranja spremite u hladnja i konzumirajte unutar tri dana-
Za ovaj recept možete kombinirati žutu i crvenu papriku, a obogatiti ju možete bosiljkom. Ako ne volite češnjak, zamijenite ga ljubičastim lukom.