Za ovaj recept možete kombinirati žutu i crvenu papriku

Za ovaj recept možete kombinirati žutu i crvenu papriku
Na spomen marmelade većina vas pomislit će na slatki voćni namaz kojim punimo palačinke ili mažem na kruh s maslacem. No marmelada se ne priprema isključivo od voća, to ćemo dokazati današnjim receptom za marmeladu čiji su glavni sastojak - slatke crvene paprike.
Ovu marmeladu poslužiti možete uz suhu salamu, pršut ili tvrde sireve.


Sastojci:

1 kg crvene paprike (roga), 200 g šećera, 2 režnja češnjaka, 2 ljute papričice, 5 g soli

Priprema: Paprike oprati, očistiti od sjemenki, prepoloviti pa im ukloniti i unutrašnje opne. Narezati paprike na veće komade, a češnjak na tanke ploškice. U posudu staviti narezanu papriku, češnjak, razmrvljenu ljutu papričicu, šećer i sol.

Dobro promiješati i staviti kuhati na laganu vatru. Grijati sve dok ne dosegne temperaturu od 108 stupnjeva (ako nemate termometar pričekajte da zakuha i pustite da ključa nekoliko minuta. Tada ugasite i usitnite štapnim mikserom ili procijedite kroz pasirku za povrće. Ponovo zakuhati te puniti staklenke koje ste prethodno sterilizirali. Staklenke zatvoriti i pustiti da se hlade na sobnoj temperaturi.

Ovako pripremljenu marmeladu čuvajte do mjesec dana na hladnom i suhom mjestu, a nakon otvaranja spremite u hladnja i konzumirajte unutar tri dana-
Za ovaj recept možete kombinirati žutu i crvenu papriku, a obogatiti ju možete bosiljkom. Ako ne volite češnjak, zamijenite ga ljubičastim lukom.