Veliki ljubavni horoskop za ljeto 2013

Ovo ljeto možda će početi usporeno što se romansi tiče, ali ne brinite - bit će tu puno mogućnosti za uživanje u ljubavi jednom kad Merkur završi svoju retrogradnu fazu do 20. srpnja. No, čak i unatoč tome prvi dio ljeta neće biti dosadan i bez avantura, barem za neke znakove.

Ovan
Ovnovi, vas baš boli briga što je Merkur retrogradan - Venera je u vašoj petoj kući romanse i tu priliku ne biste trebali propustiti! U razdoblju od 28. lipnja do 22. srpnja iskoristite priliku i prihvatite poziv na dejt od osobe koja vam ubrzava kucanje srca, jer će osjećaji i kemija među vama biti prejaki da biste čekali da Merkur odradi svoje. Ipak, nekakve konkretnije naznake o tome što će i kakva će to biti veza (trajna ili kratkog vijeka) vidjet ćete tek nakon 20. srpnja. No, s Venerom koja vam "puše u leđa" ovo ljeto i avanture pred vama - definitivno će se isplatiti pa makar bile i na kratke staze. Mars, vaš vladajući planet ući će u sektor romantike 27. kolovoza, što znači da će vam i ostatak ljeta biti savršeno aspektiran za potragu za tjelesnim i emotivnim zadovoljstvima. Uz ovakve aspekte, treba li napominjati da će i zauzetima cvjetati ruže u vezi?

Bik
Najljepše vrijeme za uživanje u ljetnoj ljubavi neće početi sve do 22. srpnja... ali čekanje će se svakako isplatiti! Onda vam neće samo Merkur ići u korist, već će vam i Venera, vaš vladajući planet ljubavi, ući u petu kuću zabave i prave ljubavi. Ovaj godišnji prolazak dat će vam, sve do 26. kolovoza, poseban šarm i ljepotu kojom ćete neodoljivo privlačiti pripadnike suprotnog spola. I što je još bolje za vas - 2. kolovoza Venera i Mars (kozmički ljubavnici) naći će se u seksi zagrljaju. To će vam pomoći u uživanju u strastvenoj komunikaciji s onom jednom određenom osobom na koju ste bacili oko, a nakon toga sve su šanse na vašoj strani da dođe i do konkretnije strastvene fizičke akcije! Što se zauzetih tiče, ovog ljeta uživajte u ljubavi koja će vas ispunjavati. Na ljetovanju će biti puno prilika da ponovo oživite strasti u vezi ili u braku - iskoristite tu priliku!

Blizanci
S početkom ljeta vi ćete se osjećati seksi, ali istovremeno i pomalo zbunjeno. Mars je u vašem znaku sve do 13. srpnja, što će pomoći pojačati vaš seksepil. Nažalost, Merkur - vaš vladajući planet - bit će retrogradan sve do 20. srpnja, a to pak bi moglo dovesti do emotivne zbrke, kao i slanja i primanja pomalo čudnih i zbunjujućih seksualnih signala s jednom ili čak nekoliko osoba suprotnog spola. Ups! Međutim, ne brinite, vaše ljeto neće u potpunosti proći u tim "povuci-potegni" situacijama. Već 16. kolovoza Venera će ući u vašu petu kuću romanse i ostati ondje sve do 11 rujna, pa ćete u tom razdoblju imati mnogo prilika posložiti stvari u području ljubavi i osvojiti onu osobu koju već neko vrijeme promatrate. I kod zauzetih slično vrijedi. U prvom dijelu ljeta moglo bi dolaziti do nesporazuma s partnerom i bit će teško pronaći zajednički jezik. Međutim, sredinom kolovoza situacija se mijenja, pa se nemojte prenagliti i previše ozbiljno shvaćati probleme iz ovog razdoblja prije toga.

Rak
Ljubav za vas u posljednje vrijeme znači transformaciju, a lijeni ljetni dani to neće promijeniti. U travnju značajna mjesečeva pomrčina u sektoru romanse mnogim je Rakovima donijela priliku za promjenu, završetke starih veza i nove početke. Sada pak se Saturn, planet restrikcija ali i obaveza, nalazi u vašoj petoj kući prave ljubavi, što znači da se ponovo nalazite u periodu karmičkog "čišćenja" kad su u pitanju ljubav i emocije. Kad je u pitanju ljubav ovog ljeta svemir ne želi da se pomirite s dovoljnim ili nečim prosječnim, kad zaslužujete mnogo više. Ponekad moramo neko vrijeme provesti sami kako bismo znali prepoznati ono što zaista tražimo i što nam je zaista potrebno. Ako ste u vezi, ovo ljeto će značiti obnavljanje, ponovno povezivanje i stvaranje novih zajedničkih iskustava ili pak konačan prekid. Kako god bilo, konačno ćete shvatiti što točno želite u vezi i to ćete ostvariti!

Lav
S početkom ljeta mnogi Lavovi neće biti tipični pripadnici svoga znaka. Vi ste obično među najdruštvenijim znakovima zodijaka i ne pada vam na pamet propuštati najvažnije partije i događaje u godini. Međutim, od 26. lipnja do 20. srpnja Merkur će biti retrogradan u najskrivenijem kutku vaše astrološke karte i zato će vam bolje odgovarati (ili vam biti potrebna) samoća. Povlačit ćete se više u sebe, no to ne znači ništa loše. Ipak, radi toga, prilika za ljubav u tom periodu neće biti baš previše, a i u trajnim vezama moglo bi doći do monotonije i pomalo zasićenja... Tračak nade pružit će vam Venera koja će se u vašem znaku zadržati od 27. lipnja do 22. srpnja, koja će ipak olakšati sušno razdoblje. Ako ste singl - srodnu dušu mogli biste pronaći na mirnijim mjestima - knjižarama, planinarenju ili čak na mirnoj jutarnjoj kavi u gradu.

Djevica
Djevice, s obzirom da vama vlada upravo Merkur, s početkom ljeta osjećat ćete se kao da ovo zaista nije dobar period za vas. Od 26. lipnja do 20. srpnja moglo bi dolaziti do mnogo nesporazuma i krivo protumačenih riječi u vašem životu, osobito po pitanju društvenog života. Na svu sreću planeti će se posložiti u vašu korist već sredinom ljeta. Od 22. srpnja i sve do 16. kolovoza Venera će biti u vašem znaku, što znači da će te upravo vi biti znak koji će najviše plijeniti pažnju suprotnog spola. Vaša privlačnost bit će neosporiva, a samopouzdanje bit će vam dodatna pomoć u rješavanju pitanja vezanih za ljubav - za zauzete to znači da će vam partner teško moći odoljeti, dok bi singlice mogle smoći snagu prve prići muškarcu svojih snova. Spoj utjecaja Venere i Marsa 2. kolovoza mogli bi "zakuhati" da vam se jedno prijateljstvo konačno pretvori u ljubav. Ako ste u vezi, 26. srpnja mogli biste osjetiti male trzavice u vezi, ali sve ćete to lako prevladati.

Vaga
Puni Mjesec u vašoj petoj kući prave ljubavi 22. srpnja mogao bi osvijetliti i situaciju na romantičnom polju. Ako ste u friškoj vezi, moglo bi vam se dogoditi da se stvari počnu odvijati puno ozbiljnije nego što ste to željeli ili planirali. Ovo će biti emotivno razdoblje i za osobe u duljim vezama, ali i singl osobe koje bi se također mogle strmoglaviti u emotivno i seksualno intenzivnu vezu. Bit će to vrijeme prvih izjava ljubavi i zaista ćete to osjećati. Za one koji pak se trenutno nalaze u vezi koja ih pomalo guši, pun Mjesec mogao bi još dodatno pojačati emocije i napetost, toliko da ćete osjetiti nevjerojatnu želju da pobjegnete iz te veze što brže možete. Još jedan pun Mjesec pojavit će se u istom dijelu vaše astrološke karte 20. kolovoza - što je zaista rijedak događaj. Ako se velike ljubavne promjene ne dogode u srpnju, onda će one u kolovozu biti neizbježne.

Škorpion
I ovog ljeta Škorpioni će se na romantičnom polju osjećati kao da ih neka viša sila konstantno testira. Sa Saturnom u vašem znaku, i sa svim ovim proljetnim pomrčinama koje su bile u vašem znaku i sektoru partnerskih odnosa - prilagođavanja i promjene u postojećim vezama čine se neizbježnima. Ovog ljeta pokušavat ćete posložiti svoje osjećaje i odluke vezane za partnera. Na svu sreću sa sredinom i prema kraju ljeta, konačno ćete se osjećati kao da vam je zaista krenulo u području ljubavi. Venera će biti u znaku Škorpiona od 11. rujna, a 18. rujna kad se Venera u Saturn povežu, zajedno s potporom povezanosti Venere i Plutona, znat ćete da će vaša vječna ljubav zauvijek trajati. Slobodnim Škorpionima ljeto će po pitanju ljubavi, također, krenuti usporeno. Na njihovom poznatom radaru ništa neće iskakati od prosjeka, no zato će im se pred kraj ljeta i u ranu jesen stvari dobrano zahuktati!

Strijelac
Ovog ljeta vi ćete biti znak koji može očekivati jači fokus na erotičniju stranu života. Dobro, rano ljeto možda neće biti baš uzbudljivo zbog utjecaja retrogradnog Merkura u vašoj osmoj kući duboke intimnosti, ali zato Jupiter, vaš vladajući planet ulazi u ovo isto područje 25. lipnja i ondje će ostati cijelu godinu, pa će ponešto umanjiti usporavajući utjecaj Merkura. Tijekom prvih tjedana ljeta fokusirat ćete se na razmišljanje o vlastitoj intimnosti i pomicanju vlastitih granica po tom pitanju. Ovo je savršeno vrijeme da pobijedite svoje moguće strahova povezane uz vezanje za druge osobe ili pak istraživanje vlastite seksualnosti. Za one koji nemaju tih problema ovo će svejedno značiti razmišljanja o novim pomacima i isprobavanju stvari u koje se nikada prije niste upuštali. Mars također ulazi u 8. kuću 13. srpnja, a Merkur se okreće 20. srpnja - a to pak će biti savršeno vrijeme da sve o čemu ste razmišljali sprovedete u stvarnost. Bilo da ste zauzeti ili slobodni - oslobodite svoju erotičnu stranu i isprobajte nešto što još nikada niste!

Jarac
Energija koju ćete imati ovog ljeta i koju ćete posvećivati svom partneru bit će naprosto nevjerojatna. Jupiter, planet obilja i širenja, ušao vam je u sektor veza 25. lipnja i ondje će ostati, ne samo do kraja ljeta, već cijelu godinu. Očekujte puno zajedničkog rasta i optimizma između vas i vašeg partnera. No, za početak očekujte malo zbrke i zbunjenosti, jer od 26. lipnja i sve do 20. srpnja Merkur će biti retrogradan u istom području vaše astrološke karte. I vi i vaš partner imat ćete sklonost pretjerivanju i preuveličavanju tih par tjedana, pa se jače potrudite da zaista saslušate što vam druga polovica kaže. Također, od 24. srpnja pa sve do 27. kolovoza Mars će biti u vašoj sedmoj kući partnerskih odnosa, što znači da ćete biti posebno angažirani na polju odnosa ili oko supružnika. I slobodni će biti puno aktivniji. Iako slove kao hladniji znak u Zodijaku, ovog ljeta Jarci bi mogli otvoreno pristupati pripadnicima suprotnog spola - a znate kako se kaže: "Tko ne riskira, ne profitira", što znači da bi vam ovo ljeto moglo biti veoma uspješno po pitanju ljetnih ljubavi. Hoće li one potrajati? To ćete morati vidjeti na jesen.

Vodenjak
Vi biste mogli biti preiscrpljeni za ljubav u narednim tjednima i mjesecima, s obzirom da će vam planete zakuhati radno ljeto. Ipak, bit će lijepih prilika za romantične trenutke i ako dobro odigrate svoje karte moći ćete zaista uživati u njima i u ljubavi. Od 26. lipnja od 20. srpnja Merkur, vladar vaše pete kuće ljubavi i romansi, bit će retrogradan. U ovom periodu moguće je da će vam se u životu ponovo pojaviti bivša ljubav koja će tražiti drugu šansu s vama. Velika je mogućnost da se radi o nekome s kime ste radili - ili još uvijek radite. Bez obzira na to, ova situacija mogla bi izazvati napetosti s partnerom kod osoba koje su u vezi, dok će se neki od slobodnih Vodenjaka objeručke ponovo baciti u vezu. Isplati li se "ponovo podgrijavati varivo", to će se vidjeti tek kasnije. Ako ste u vezi, od 27. srpnja do 22. kolovoza Venera će prolaziti kroz vašu sedmu kuću partnerskih odnosa, što će poboljšati harmonične odnose s partnerom.

Ribe
Ovog ljeta za Ribe sve će se vrtjeti oko ljubavi. Ako će itko imati uzbudljivo ljeto, onda ste to vi! U vašoj petoj kući ljubavi i romansi imate zavidnu nisku planeta - počevši od Jupitera, planeta obilja i ekspanzije. On se tu smjestio 25. lipnja (ponovo nakon 12 godina) i tu će ostati godinu dana. S Jupiterom u vašoj petoj kući, ako ste slobodni - ovo je najbolje vrijeme da upoznate neku novu zanimljivu osobu (ili zavedete staru zanimljivu osobu) i ludo se zaljubite. U tom istom području sve do 20. srpnja nalazit će se i retrogradni Merkur, a on će samo dodatno začiniti stvari. Moglo bi vam se dogoditi da se dvije muške osobe (bivša i nova ljubav) posvađaju ili čak potuku zbog/oko vas. To je osobito moguće s obzirom da vam Mars - planet ratnik - ulazi u petu kuću 13. srpnja. Očekujte puno uzbuđenja i vrućine, bilo da se zateknete na suncu... ili u krevetu! Bivših ljubavi trebali bi se čuvati i oni u duljoj vezi ili braku, a jednom kad izbjegnete tu prepreku ljeto bi moglo i dalje biti itekako vruće kad se s partnerom prepustite valovima ljubavi i seksualnih uzbuđenja.

zena.hr