Tople i zdrave juhe koje će vas ugrijati i zasititi

juhe, zima

Brokula, grašak ili leća zdrave su namirnice koje će vam tijekom zime dati dovoljno energije, posebno što nas kraći dani ponekad čine pomalo depresivnima pa nemamo volje za svakodnevne aktivnosti. Tople juhe dobro će vam doći nakon napornih radnih dana, a nećete izgubiti puno vremena na kuhanje jer znamo koliko to može biti zamorno i da zbog toga radije pribjegnemo gotovoj hrani.

1. Juha od bundeve

Bundeva je jedna od najpovoljnijih namirnica, idealna u jesenske i one hladnije dane pa je prava šteta što se kod nas ne nalazi češće na meniju. Ako još niste, stvarno morate napraviti ovu ukusnu juhicu i nakon toga ćete je sigurno raditi puno, puno češće. K tome je juha od bundeve vrlo jednostavna za napraviti te uz povoljnu cijenu nemate izgovora.

2. Juha od luka prava je poslastica

Još jedna povoljna namirnica koju ćete baš uvijek lako kupiti u bilo kojoj trgovini ili na tržnici je luk. Da bi vam se svidio ovaj klasik iz francuske kuhinje, uopće ne morate biti ljubitelj luka jer ima specifičan okus koji se većini odmah sviđa, rekli bismo, na prvu žlicu. Grašak je nezamjenjiv

Grašak je hranjiva namirnica koju doduše ne možemo imati svježu zimi, ali i brzim smrzavanjem ne gubi se većina nutrijenata. Stoga uopće nije loše kupiti vrećicu smrznutog graška i napraviti finu juhu koja će vas grijati u hladnim zimskim danima.

3. Kremasta crvena leća

Leća je vrlo zdrava namirnica i zapravo ju je teško upropastiti, a lako pripremiti. Puno je vrsta leće te nije jedina leća samo ona zelena koju stalno viđate. Crvena je leća idealna za juhe jer kuhanjem postaje kremasta, a usto ćete i dugo biti siti zahvaljujući vlaknima.

4. Brokula i špinat

Zdrava brokula dostupna nam je tijekom cijele godine, a baš kao i sa špinatom, ponekad nije zgorega pribjeći smrznutim inačicama jer to je još uvijek bolje nego jesti brzu hranu kada ogladnimo. Ova je juha također brzo gotova i odlična tijekom cijele zime.

Izvor: tportal.hr