Sveučilišni teatar Mostar raspisuje audiciju za novi kazališni komad

sveučilišni teatar, audicija
Ideja je pokrenuta od strane studenata koji su sami odlučili aktivirati kolege na razini Sveučilišta u Mostaru u raznolikim sferama umjetnosti koja se može prikazati na pozornici. Tako je prvenac "Bo(r)ba" projekt koji je prethodne akademske godine obuhvatio 18 studenata primljenih u tim istoimenog teatra. Do sada je komad izveden dva puta u Mostaru, Splitu i Zagrebu, a planira se još izvedbi širom regije tijekom narednog razdoblja. Samim time cilj projekta je ispoljiti svoj talent i naučiti štošta kroz slobodno vrijeme i glumu kao hobi, a uz to putovati, zabavljati se, upoznavati i jednom riječju uživati!
Audicija koju STM raspisuje ponovno, odnosni se na novi kazališni komad koji je planiran premijerno biti izveden točno godinu dana poslije premijere "Bo(r)be", točnije u mjesecu lipnju 2019. godine. Po uzoru na prvu predstavu, planirale su radionice upoznavanja, prolaženje osnova glume (koje su ove godine novina) te na poslijetku priprema nove predstave. Proces pripreme projekta, do finalnog produkta, obuhvatio bi otprilike sedam predstojećih mjeseci.
Mali informativni uvod za audiciju vodi ka načinu pripreme za istu. Potrebno je:
- pripremiti jedan monolog i po želji
- biti spreman/a izvoditi proizvoljno zadane improvizacije povezane sa scenarijem kazališnog komada
Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti putem obrasca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchKAaesx6-2KdhLP7ur6Kj3bqoNmPWWv_jZqVQDpv7q_kKiw/viewform?fbclid=IwAR3uNOxBkyuLj71dYXvUW9meAbAGZn7-AO7wDxlrlZmH9GWqVUBdJyxnoPA