Sunce u bočici: 7 savjeta za najljepši preplanuli ten

suncanje
1. Pretamna boja
Najbolje rješenje bit će da se bacite u bazen jer će klor skinuti suvišnu boju. Ako nemate vremena za to (niti bazen u kojem biste se mogli okupati) napravite piling tijela pod tušem. Za još bolji rezultat deset minuta prije tuširanja namažite se kokosovim, bademovim ili baby uljem jer će piling tada biti još učinkovitiji.

2. Narančasta boja
'Umjetnost' samotamnjenja svladava se s vremenom pa je i dobivanje narančaste boje jedna od početničkih grešaka. Za brzinski popravak namažite tijelo bronzerom koji će ublažiti narančasti efekt. Može se raditi o tome da proizvod koji koristite ne odgovara vašoj koži zato idući put isprobajte kremu ili sprej na malom komadiću kože kako biste znali odgovara li vam. Vjerojatno ćete trebati probati nekoliko proizvoda za samotamnjenje prije nego nađete onaj koji savršeno odgovara vašoj koži.

3. Crte na koži
Pod tušem napravite piling s pastom za tijelo koja sadrži finija zrnca od običnog pilinga za tijelo. Ta zrnca bit će super nježna za kožu istovremeno pomažući izjednačiti boju tena. Najbolji izbor bit će pasta koja sadrži zob. Kad se koža osuši nanesite tekući bronzer (ako je pretaman razblažite ga losionom za tijelo) kako biste prikrili crte.

4. Šake drugačije boje od ostatka tijela
Ako su vam šake tamnije od ostatka tijela pokušajte to popraviti posvjetljivačem iz kuhinje. Žličicu praška za pecivo pomiješajte s pola žličice vode i dvije žličice limunova soka i miješajte dok ne dobijete pastu. Umasiravajte pastu u šake oko tri minute, a zatim je uklonite krpicom za pranje namočenom u toplu vodu. Ponovite ako je potrebno. Ako su vam šake presvijetle, dodatno ih namažite sredstvom za samotamnjenje, a zglobove namažite običnim losionom za tijelo kako biste ih posvijetlili.

5. Leđa koja je teško doseći
Kako biste preparat mogli ravnomjerno nanijeti i na leđa potražite sprej za samotamnjenje s raspršivačem od 360 stupnjeva. Ili jednostavno zamolite nekoga da vam namaže leđa.

6. Pretamna koljena, laktovi i gležnjevi
Višak boje odstranite pilingom ili nanesite malu količinu kreme za odstranjivanje dlačica te ostavite da djeluje pola vremena od preporučenog. Prije korištenja kreme provjerite na djeliću tijela kako će koža reagirati.

7. Boja ne blijedi podjednako
Kako biste izbjegli da koža blijedi nejednako, svaka dva do tri dana napravite lagani piling obraćajući najviše pažnje vratu, šakama i drugim dijelovima tijela koji su skloni tome da blijede nejednako.

zadovoljna.hr