Sunce Mostara zasijalo Nedi Ukraden i Kemalu Montenu

Monteno je tako postao dvostruki pobjednik mostarskog festivala, nakon prve pobjede 2003.  u duetu s Paulom Jusić.
Zapažen nastup sa članicom PS B- dance imao Romeo Nikolić čiju je pjesmu „Ružo moja mirisna" publika nagradila prvom nagradom.
Sa naslovnom pjesmom popularne hrvatske sapunice „Ruža vjetrova" Bojan Jambrošić je osvojio drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda.
Pjesma „Srno moja" u interpretaciji Josipa Ivančića nagrađena je drugom nagradom publike.

Stručni ocjenjivački sud je svoju posljednju, treću nagradu dodijelio Maxu Hoziću za pjesmu „Samo moja" , dok je publika trećom nagradila Zvonu Bohema i Trio Gušte za pjesmu „Od sutra ne pijem".
Nagrađen je i Robert Čolina za najbolju interpretaciju pjesme 'U oči što me ne gledaš", kojemu je ovo druga nagrada s mostarskog festivala, nakon prve nagrade publike 2009.
Najuspješnijim debitantima proglašen je mladi liječnik Danijel Jurić sa pjesmom „Zadrži me na usnama".

Grupa Sinergija koja je inače pratila sve izvođače na pozornici dobila je nagradu za najbolji scenski nastup, dok je nagrada dijaspore otišla za duet Mr.Marc'a i Halida Muslimovića i pjesmu „Za sve one stare dane".

Program su vodile Danijela Marija Zovko i Snježana Delić, dok je za glamurozan izgled scene bio zadužen Masters commerce.

Nakon festivala, druženje sudionika festivala, novinara i brojnih gostiju iz vrha političkog, gospodarskog i javnog života nastavljeno je uz odlične nastupe svih izvođača u restoranu Radobolja.

Današnji, drugi festivalski dan tradicionalno je rezerviran za Male melodije Mostara, na kojima će se ove godine natjecati trinaest mladih izvođača.

Na radost djece, na festivalu će u revijalnom dijelu programa nastupiti i Bojan Jambrošić, te članice baletne škole Arabesque iz Mostara uz koreografiju profesorice Arlete Čehić, a vodit će ga, kao i ranijih godina, Mario Drmać.