Spotify je potvrdio kako je Ed Sheeran srušio rekord servisa

ed sheeran, glazba, spotify, novosti, britanski kantautor

Spotify je potvrdio kako je britanski kantautor dosegao brojku od preko 69 milijuna slušatelja mjesečno (monthly active users) što je otprilike 32 posto ukupnog broja korisnika švedskog streaming servisa, prenosi Music Business Worldwide. 

Posljednji ažurirani podaci, objavljeni krajem ožujka ove godine, govore kako Spotify ima 217 milijuna korisnika širom svijeta.

Istovremeno, kompanija je objavila kako se Ed Sheeran našao na više od 800 službenih playlista Spotifyja otkako je objavljen njegov novi album. Jednako tako, potvrđeno je kako su pjesme britanskog kantautora ostvarile 46 i pol milijuna preslušavanja u prva 24 sata od izlaska ploče.

Lista izvođača s najviše korisnika pokazuje kako je drugi najslušaniji izvođač Shawn Mendes, a treći Camila Cabello. Među prvih deset smjestili su se još J BalvinKhalidJustin BieberBillie EilishPost MaloneLil Nas X i Daddy Yanke. Radi se o brojkama koje se kreću u rasponu od 46.7 milijuna (Daddy Yankee) do 55.96 milijna aktivnih korisnika mjesečno (Shawn Mendes).

Novi album Ed Sheerana "No. 6 Collaboration Project" već je najprodavaniji u Britaniji. Ploča donosi petnaest suradnji s izvođačima kao što su Justin BieberTravis ScottEminemBruno MarsCamila CabelloCardi BChance the RapperYebbaElla Mai i Stromzy. Najtraženija pjesma s albuma na američkom tržištu servisa Spotify u prvome danu bila je "Antisocial", suradnja s Travisom Scottom.

Traženost pjesama britanskog kantautora na streaming servisima, slijedom izlaska nove ploče, iznimna je i može se prepoznati na svakome uglu. Na dan izlaska albuma, Spotify je imao pet njegovih pjesama među deset najslušanijih, a ploča je odmah zauzela vrh traženosti na servisima Apple Music i Amazon Music. Na listi Global 100 servisa Apple Music ovoga trenutka se 13 pjesama s ploče "No. 6 Collaboration Project" smjestilo u Top 40 da bi do 47. mjesta bile pozicionirane i preostale dvije pjesme kompletnog tracklistinga ploče.

Listu globalnoga streaminga na servisu Spotify predvodi pjesma "Senorita" koju izvode Shawn Mendes i Camila CabelloApple Music na prvome mjestu globalnog charta ima suradnju Billie Eilish i Justina Biebera u pjesmi "Bad Guy".

Prvo mjesto hrvatskoga streaminga na servisu Deezer također zauzima singl "Senorita" dok je najtraženija pjesma s albuma Eda Sheerana"Beautiful People" Khalidom koja je i novi broj jedan na UK TOP 40.

(rdv.ba)