Samo par sastojaka: Recept za neodoljivu paštetu od tune

hummus, slanutak, domaći namaz, namaz , Pašteta od tunjevine, recept
Domaća riblja pašteta je uvijek rado viđen zalogaj u raznim prilikama, posebno zato što se jednostavno i brzo spravlja, za njenu pripremu treba svega par sastojaka, a okusom osvaja na prvi zalogaj, baš poput ove jednostavne paštete od tune za koju vam donosimo recept. Probajte, izvrsna je na tostiranom kruhu ili kao namaz u finim sendvičima.

Osim toga, u ovim je zimskim mjesecima vrijeme za tetošenje hranom, otkrijte 5 deluxe zalogaja koje možete pripremiti u 15 minuta, a među njima je i još jedan recept za slasnu, brzinsku paštetu od tune.

Ako ste skroz tip od morskih okusa i zanimljivih kombinacija, otiđite korak dalje i napravite paštetu dostojnu kraljeva po receptu s tajnim sastojkom kojeg možete i popiti.

Sastojci:

250 g tune iz konzerve (u maslinovom ulju)
125 g krem sira
1 žličica senfa
4-5 usoljenih kapara
1 režanj češnjaka
1 žlica limunovog soka
na vrh noža ljute mljevene paprike ili čilija
malo svježe mljevenog papra
prstohvat soli

Priprema:

1. U sjeckalicu ili blender stavite tunu zajedno s maslinovim uljem, dodajte krem sir, senf, limunov sok, kapare i začine pa sve izmiksajte u finu, mazivu paštetu.

2. Probajte paštetu pa prema potrebi dodatno začinite solju, paprom i limunovim sokom.

3. Poslužite uz topli tostirani kruh ili krekere te kao namaz u omiljenim sendvičima.

4. Ovako pripremljenu paštetu pohranite u čistu staklenku, zalijte lagano maslinovim uljem, dobro zatvorite i čuvajte u hladnjaku do 7 dana.

punkufer.hr