Riješite se nereda u kući uz samo par brzinskih trikova

nered, kuća, trikovi
Pomoću malih trikova koje vam otkrivamo, uštedjet ćete vrijeme i energiju koju biste inače nepotrebno rasipali.

Peruška je obavezna

Potražite onu koja je izrađena od prirodnih vlakana jer će s vremenom izgraditi elektrostatski naboj koji lako skuplja prašinu. Dlačice trebaju biti guste, fleksibilne i mekane. Održavate li je čistom pomoću šampona za kupanje beba, rok upotrebe bit će joj neograničen.

Pripazite na smeće

Ono nikako nije dobrodošlo i ne uklapa se niti u jedan interijer. Pri odabiru kante za smeće uzmite u obzir kako na izgled koji će se uklopiti u ambijent, tako i na funkcionalnost. Neka bude teška i s poklopcem jer ćete tako unaprijed spriječiti rasipanje smeća i prevrtanje kante koje mogu učiniti razigrana djeca ili kućni ljubimci. Zamislite koliko je to manje posla za vas!

Univerzalno sredstvo za čišćenje je običan mit

Razmislite što čistite i potražite proizvod koji je namijenjen baš tome. Potom provjerite je li to sredstvo nježno za tu površinu, vaše ruke i planet.

‘Parni stroj'

Stroj za parno ispravljanje nabora na odjeći može biti odličan za razne poslove čišćenja. Naravno, odličan je za ispravljanje nabora na odjeći ili osvježavanje garderobe nakon što je van sezone bila u vrećama i spremištu, ali isto tako odličan je za osvježavanje zavjesa i tapeciranog namještaja.

Za odjeću radije koristite vješalice umjesto polica

Stavite što je moguće više vješalica u ormare, ali neka ne budu prenatrpane kako biste odmah mogli vidjeti gdje se nalazi komad odjeće koji vam treba. Osim toga tako ćete izbjeći glačanje koje je u većini slučajeva potrebno ukoliko odjeću motate i stišćete jedan na drugi odjevni predmet po policama ormara. Pripazite da su vješalice dovoljno široke kako odjeća ne bi skliznula i kako biste izbjegli nepotreban nered i gužvanje.

Magazin.hr