Recept za juhu koja smanjuje kiselost u tijelu

juha od mungo graha , slana jela, zdrava hrana, slana jela, juha
Naša tijela mogu biti ili alkalna ili kisela. Kako bismo bili zdravi, dobro se osjećali i s lakoćom obavljali svakodnevne poslove, naš pH morao bi biti neutralan ili blago alkalan - između 7,3 i 7,5. Zbog suvremenog načina života obično je mnogo manji, odnosno kiseliji, i zato se osjećamo umornima, bezvoljnima, nadutima, općenito loše. Provjerite i 7 važnih znakova koji pokazuju da je tijelo previše kiselo.

"Kako bi bila kremastija i probavljivija, zimsku maneštru izradite u blenderu. Budući da priprema juhe ipak zahtijeva malo više vremena, dobro je skuhati je unaprijed. Ova juha može stajati dva-tri dana"

U smanjivanju kiselosti u tijelu pomoći će i alkalna maneštra, krepka, hranjiva, zdrava i ukusna kuha koju možete jesti kao ručak ili večeru. Juha ne mora biti obična - bit će zanimljivija dodate li joj prije posluživanja svježe začinsko bilje ili lanene sjemenke, orahovo, bučino ili maslinovo ulje. Kako bi bila kremastija i probavljivija, juhu izradite u blenderu.
Juhe su dobre i zato što ćete na malo drugačiji način uvrstiti u prehranu važno povrće. Možete ih kuhati večer prije i nositi na posao ili podgrijavati po povratku kući. Budući da priprema juhe ipak zahtijeva malo više vremena, dobro je skuhati je unaprijed.

Količina juhe koju donosimo u ovom receptu dovoljna je za nekoliko dana. U svakom slučaju, birajte sezonsko povrće i juhi dolijevajte vodu u kojoj ste kuhali drugo povrće. Ova juha može stajati dva-tri dana i njezino redovito konzumiranje veliki je korak prema alkalnom načinu života.

Sastojci za alkalnu maneštru:
- 950 ml vode ili temeljca od organski uzgojenog povrća
- 1 srednje velik krumpir, oguljen i nasjeckan
- 1 mrkva, nasjeckana
- 1 korijen peršina, nasjeckan
- 1 bijela repa, nasjeckana
- 1 stabljika celera, nasjeckana
- 50 g mladog luka, nasjeckanog
- 160 ml masnijeg kiselog vrhnja
- kuhinjska ili morska sol

Priprema:
1. U velikom loncu zakuhajte 950 mililitara vode ili temeljca. Dodajte nasjeckani krumpir, potom ostalo povrće. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta ili dok povrće ne bude mekano.
2. Želite li odmah dobiti gustu juhu, ugasite vatru i pažljivo je ulijte u blender ili upotrijebite štapni mikser. Dodajte joj vrhnje i posolite po ukusu. Miksajte dok ne dobijete pire i ukrasite.