Recept: Vatreno srce

desert, recept, Srce vatreno
Sastojci

 

Tijesto:

3 jaja
10 dag šećera
7 dag brašna
1 vrećica pudinga s okusom vanilije

 

Preljev:

6 - 8 žlica soka od jagoda (ili razblaženi sirup od jagoda)

 

Krema:

20 dag čokolade „Yogurette"
5 listova želatine
50 dag jagoda
50 dag masnijeg kiselog vrhnja 24% m.m.
25 dag svježeg sira
20 % m.m.
3 dag šećera
20 dag slatkog vrhnja za šlag 30% m.m.
1 vrećica vanilin šećera


Ukrašavanje:

50 dag jagoda
1/2 vrećice bijelog preljeva za tortu

Priprema

Pećnicu zagrijati na 200°C. Kalup za tortu (26 cm) u obliku srca ili okrugli obložiti papirom za pečenje.

Za tijesto: Jaja zajedno sa 10 dag šećera kremasto izmiješati (oko 5 minuta). Brašno i puding izmiješati te prosijati. Dodati pjenasto izrađenim jajima i metlicom za snijeg oprezno izmiješati. Tijesto staviti u kalup za tortu, poravnati i peći u zagrijanoj pećnici oko 12 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Za kremu: Čokoladice Yogurette narezati na male komadiće. 50 dag jagoda oprati i pustiti da se ocijede. Odvojiti peteljke i narezati također na kockice. Listove želatine namočiti u hladnoj vodi. Slatko vrhnje zajedno sa 1 vrećicom vanilin šećera čvrsto izraditi. Kiselo vrhnje i sir zajedno sa 3 dag šećera kremasto izmiješati. Želatinu ocijediti i zajedno sa dvije žlice kreme, na laganoj vatri miješati dok se želatina ne otopi. Dodati kremi neprestano miješajući. Tučeno slatko vrhnje dodati u kremu od vrhnja i sira te metlicom za snijeg izmiješati. Narezane jagode i narezane čokoladice također umiješati u kremu.

Za ukrašavanje: Jedan dio jagoda (oko 30 dag) prerezati po pola, vertikalno, a ostatak na tanke ploške. Biskvit izvaditi iz kalupa, odvojiti papir i staviti na tanjur. Preliti sokom od jagoda. Oko biskvita staviti obruč kalupa. Obruč kalupa obložiti polovicama jagoda i naliti kremu. Kremu izravnati te prekriti ploškama jagoda.

Staviti u hladnjak (oko 2 sata) da se krema stvrdne. 1/2 vrećice preljeva za tortu napraviti po uputi i jagode preliti preljevom. Ostaviti preko noći u hladnjaku. Nožem oprezno tortu odvojiti od obruča i servirati.

U slast...