FOTO  PSIHOMODO POP za Mostar Summer Fest: Nemojte završiti fakultet ili neku drugu višu školu, snimite prvu ploču...

psihomodo pop

...do smrti inače budete umrli od gladi... 

Već trideset godina Psihomodo Pop i Davor Gobac samouvjereno praše punk rock. I baš kad bi čovjek pomislio da su zreli za faze rock dinosaura koji žive na ocvaloj diskografiji, bend, s novim albumom 'Ćiribu, diriba', i Gobac, u svojim friškim pedesetima, izgledaju odlučniji nego ikada pokazati tko je najveda faca na pozornici.

Razgovarao: Milenko Margeta

Gobac, krenimo od recentnih zbivanja. U kategoriji najbolji video broj Porina 2015. je osvojio vaš spot 'Bejbi', a osvojili ste još dva Porina i to za album 'Ćiribu, diriba' u kategorijama album godine i rock album godine. Kako iz pozicije punk rock veterana doživljavate nagrade?Kad si punker onda si underground i onda najednom imaš 50 godina, i tada ti je super da dobiješ nagradu zato kaj kroz nagradu skužiš da je to netko i primijetio. Hvala lijepa.

Posljednje albume objavljujete i na vinilu. Zašto?
Zato kaj je šminka imati na vinilu. Kužiš, ako danas imaš ploču onda si faca, a mi smo, kak' je poznato, jeb*** face.

Pred mnogo godina uradio si legendarni najavni jingle za mostarski RDV: 'Draga nacijo, govori Vam glas Davora Gobca. Slušate Radio Dobre Vibracije naaaaa... jebiga, ne znam frekvenciju!'. Kako je došlo do te suradnje?
Pa jeb***, nisam znao frekvenciju, a nazvali su me ili ovak' nekaj. Super je jingle - ja bi se smijao da tak' nešto čujem.

Od 1987. postava benda je ista, samo je 1995. bend napustio Saša Radulovid Sale, a došao Kuzma, što znači da je zadnjih dvadeset godina prva petorka nepromijenjena. Koja je tajna o(p)stanka zajedno? Kako kao bend ispoštovati neograničen rock trajanja?
Jednostavno: nemojte završiti fakultet ili neku drugu višu školu, snimite prvu ploču pa budete onda morali svirati do smrti inače budete umrli od gladi. (smijeh)

Ideš u teretanu, a to se i vidi na tebi. Dovodiš se u formu da bi se opet mogao skidati na stageu? Kad je uopće bilo zadnje skidanje do kraja, sjedaš li se?
Sjedam se: skinuo sam se na filmskom festivalu u Puli prije tri-četiri godine, ovaj, čisto da osvježimo pamćenje, a kaj se tiče da li ja dobro izgledam - ja sam uvijek dobro izgledao, mogao sam se skidati gol kad sam god htio.

Što publika Mostar Summer Festa može očekivati od Psihomodo Popa i Davora Gobca?
Dragi prijatelji, možete očekivati odličan rock'n'roll i dobru i veselu zabavu. Vidimo se na festivalu, Mostarci.

Intervju u cijelosti pročitajte na www.mostarsummerfest.com.