Proljetna sadnja u Hercegovini: Maja sa fantomkom na glavi razbaca gnojivo i ubaci krompire

sadnja, Hercegovina

Došao dan kad je zapisala u kamen da će se sadit. "Komad njive zjapi prazan ispred kuće a ja kupujem na pijaci krompire i bižu, nisam manita više". Budi ono dvoje djece, noktaru i bildera, ne znajuć da su maloprije "sadili" u Ante.

Maja se prva probudila, još je red bull drži. Budi brata i govori mu "Hoće mater da sadimo pomfrit i ono okruglo." Veka se opraštao od jastuka ko Buffon od lige prvaka, patnja. Kaže Luce da ustane pomoć starom brazdat, nemaju rašta plaćat frezu radi 4-5 redova. 2 brufena na lešo i motika u ruke.

Maja govori materi da ne može ona radit sa zemljom zbog noktiju (ko da je Wolverine) a i neko će je vidjet. Luce joj ih umal nije motikom odrezala. Dok stari i brat kopaju njih dvije će malo razbacat gnojivo. "Ali mama ovo smrdi na govno", zajauka Maja kad je skontala da to nije gnojivo koje je ona izgooglala minutu prije.

Stari i Veka završili sa brazdanjem, bilder se umorio ko da je izbacio olimpijsku normu. Zadnjim atomima snage slika leđa u ogledalu i kači na story "samo zgibovi ". Stari otvori pivu sljepočnicom i govori Veki "gdje su ti sad ta mrtva dizanja"? Maja sa fantomkom na glavi (da je neko ne prepozna) razbaca gnojivo i ubaci krompire a brat i stari zatrpaše. S obzirom da je šokantnih 5h bila offline Maja se sjeti pa uslika glistu i objavi "Without change there would be no butterflies ❤️.

Dok su još vrući sjeti se Luce da posade još 3-4kg luka i malo zelenjave. Maja se oduzela ko na Stoji. Prije sadnje imala 178cm, kad je završila bila manja od Džeja. A još ima dvije naručene za nokte predvečer. Veka se prebio, upalio se ko bengalka na stajanju. Džaba teretana i svečevi programi. Razmišlja da osmisli agro-program treniranja i uzme pare ali nezgodno ogledala po njivi rasporedit.

Predvečer dođoše Maji klijentice na nokte. Zainteresirane njenim noktima pitaju je šta im radiš pa su tako sjajni?

Maja im reče ma to vam je ovaj novi premaz "jivo-gno" te im uze oduševljenima petobu.

Ters