VIDEO  Pogledajte susret Malene i Klepetana i kako je izgledalo pomirenje

rode, klepetan, malena, klepetan, malena, ljubav, klepetan, malena, rode, klepetan, malena, klepetan, malena, klepetan, malena, klepetan, klepetan, malena, malena, klepetan, video, pomirenje
Petnaest dana kasnije nego se očekivalo, Klepetan je danas došao svojoj Malenoj u Brodsku Varoš.

Doletio je na krov, otjerao uljeza koji se već neko vrijeme udvarao Malenoj i s njom već začeo potomke. Odmah je porazbijao sva jaja koja je zatekao i bacio se u zagrljaj svoje Malene. Najljepša ljubavna priča životinjskog svijeta dobila je tako svoj petnaesti nastavak.

- Pala je pomirba - kazao je umirovljeni domar područne osnovne škole u Brodskom Varošu Stjepan Vokić koji se već godinama brine za par roda.

Bio je ljutit

Opisao je trenutak kada se Klepetan vratio u selo i njegovu ljutnju što je Malenu pronašao s drugim.

- Bio je ljutit. Počeo je bacati granje s gnijezda. A onda je u nekoliko sati uslijedilo pomirenje. Moraju vrstu obnoviti - kazao je Vokić i dodao da je Klepetanu na tri mjesta curila krv kada je došao u selo. - Bio je vidno šokiran. Ali tako je to kada nađeš uljeza u svojoj sobi - rekao je Vokić.

"Klepetanu je u okršaju ozlijeđeno krilo na tri mjesta, ali mi je dopustio gore na gnijezdu da mu pomognem. Ono što je očito jest da je bio šokiran zatečenim uljezom u svojem gnijezdu", rekao je Vokić i dodao da je i sam počeo sumnjati u Klepetanov povratak. "On je programiran točno u dan jer odavde uvijek točno odlazi. To znači da i u povratku krene na vrijeme, ali ga nešto spriječi, nevrijeme ili nešto slično. Drago mi je da priča ide iznova. Sad mu moram i ja pomoći i krenuti u ribolov i pomoći koliko mogu", rekao je.

Priča o tom paru roda postala je poznata diljem svijeta, a reportaže o dvije vjerne rode iz Slavonskog Broda objavljivane su u medijima od Japana do Čilea. Pred Malenom i Klepetanom sad su mjeseci intezivnog rada, a onda u kolovozu on ponovno kreće prema jugu Afrike.

Kako je izgledalo pomirenje pogledajte OVDJE

Hina