FOTO/VIDEO  Pogledajte mladića koji priređuje iznenađenja putnicima iz zemalja bivše Jugoslavije

glazba, aerodrom, Hristijan Spirovski
Glazbu izvodi Hristijan Spirovski, Australac makedonskog porijekla. Riječ je o glazbi iz zemalja bivše Jugoslavije, a još je zanimljivije da je Hristijan izvodi na klaviru.

"Kad ja pođoh na Bembašu", "Molitva za Magdalenu", "Užičko kolo", "Bitola moj roden kraj", "Još ne sviće rujna zora"... samo je jedan mali dio repertoara koji izvodi Hristijan Spirovski

"Radim od rujna u zračnoj luci. Sviram tri dana u tjednu. Osim klasične glazbe, Beethovena, Chopina, Mozarta, Liszta..., sviram i glazbu s Balkana. Dosta sviram hrvatsku glazbu, najviše od Olivera, ali isto tako pjesme od Danijele Martinović, Miše Kovača, kao i stare dalmatinske pjesme", izjavio je Hristijan.

"Australijanci mi čestitaju. Prilazi mi puno ljudi i često se dešava da mi ostave bakšiš, a stalno se raspituju tko sam, čiju glazbu izvodim i slično", kaže Hristijan i dodaje:

"Inače ja sam porijeklom iz Makedonije, iz Bitole, gdje sam završio nizu i srednju glazbenu školu, a ovdje u Australiji sam završio fakultet."

"Pjevao sam na puno festivala u Makedoniji, tako da sam pijanist, pjevač i glazbenik. Glazba sa Balkana je dio mog repertoara", rekao je Hristijan, ističući da je na YouTubeu objavio niz svojih snimaka, a najnoviji je "Molitva za Magdalenu", pjesma koju izvodi Oliver Dragojević.

doznajemo.com