Pismo profesoru Baltazaru: Molim Vas profesore spasite Mostar

profesor Baltazar, pismo, Mostar, profesor Baltazar
Mostar je grad u državi BiH, koja je puna problema koje nitko neće da riješi. Problemi sa države prenose se i na naš grad, tako da je Mostar ni kriv, ni dužan poznat kao vječiti grad slučaj. Za vrijeme nesretnog rata grad se podijelio na dva dijela, i on je podijeljen i dan danas u svim sferama života, i to znaju svi osim onih koji debelo zarađuju pričajući priče o jedinstvenom gradu.

U tom za te "ublehaše" jedinstvenom gradu postoje dvije elektroprivrede, dvije pošte, dva vodovoda, pa i dva komunalna poduzeća. Grad funkcionira po principu pola-pola, i da bi se zadovoljila jedna strana ova druga mora napraviti ustupak, i tako to ide već godinama.

Vaši eksperimenti su dobro poznati u svijetu, a kako je i Mostar eksperiment međunarodne zajednice držim da bi nam mogli pomoći. Za svaki otrov mora postojati i protuotrov.

Dragi profesore Baltazar Vi ste čovjek koji čini čuda, a ovom gradu zaista treba čudo da bi konačno postao grad u pravom smislu riječi. Molim Vas da dobro razmislite, razmislite, razmislite, i da nakon tog razmišljanja spravite čarobni koktel koji bi spasio ovaj grad.

Znam da Mostar nije Baltazar grad, i ovdje su problemi puno veći, i ukratko ću navesti kakva pomoć očekuju građani:

-Prije svega građani žele da im se sa ulica makne smeće.
-Roditelji učenika žele da im djeca idu normalno u školu
-Vozači žele da se parking plaća (ili ne plaća) u cijelom gradu
-Birači žele da izađu na izbore
-Sportaši žele da napokon dobiju sportsku dvoranu
-Građani žele da Mostar funkcionira, kao što funkcioniraju i ostali gradovi u ovoj zemlji

To su samo neki od problema sa kojim se susreću građani podijeljenog grada. Dragi profesore očekujmo pomoć za sve nabrojane probleme. Ukoliko uspijete napraviti čarobni koktel koji bi riješio naše probleme bili bi Vam vječno zahvalni, te bi u znak zahvalnosti jednu ulicu u gradu nazvali upravo po Vama.

PS. Molim žuran odgovor, jer grad u centru Europe ljeta gospodnjeg 2014. napada šuga, a pacovi su nam postali kućni ljubimci. Ukoliko vi niste u stanju riješiti naše probleme, onda nam neće preostati ništa drugo nego angažirati Chucka Norisa.

HERCEGOVINA.info