Ovo su pobjednici 14. po redu West HerzegowinaFesta

Ovo su pobjednici 14. po redu West HerzegowinaFesta
...Mraza' Andree Popov Miletić iz Novog Sada pobjednici su ovogodišnjeg, 14. po redu West HerzegowinaFesta, koji se od 28. do 30. srpnja održao u Širokom Brijegu.

Glazbeni žiri u sastavu Zlatko Gal, Hrvoje Horvat, Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko odabrali su bend kao najbolji na ovogodišnjem festivalu, a XY su nagrađeni snimanjem pjesme i spota.

Film autora Nikole Stojanovića, za kojeg je HT Eronet osigurao novčanu nagradu, najboljim je proglasio žiri u kojem su sjedili Luna ZimićMijović, EnisBešlagić te ĐeloHadžiselimović.

Kratka priča 'Dečak koji nije video Deda Mraza', autorice Andree Popov Miletić iz Novog Sada proglašena je najboljom u ovoj kategoriji. A žiri u sastavu Magdalena Vodopija, Gordan Nuhanović, Emir Imamović Pirke i Josip Mlakić u ovoj kategoriji dodijelio je i drugu i treću nagradu koje su osvojili Petar Ćorić iz Podstrane i Tino Deželić.... Novčane nagrade za najbolje autore osigurao je portal Bljesak.info.

Nakon službenog dijela programa, festival je zatvorio koncert Natali Dizdar. Osim hrvatske, pjevačice, kao gosti na festivalu su nastupili i Zabranjeno pušenje i S.A.R.S.

Ove godine na festival se prijavilo 68 autora kratkih filmova, 93 benda i 164 pisca kratkih priča, a selektori su za službeni program festivala odabrali devet bendova, 22 filma i 32 priče.