FOTO  Održana 24. Seoska olimpijada i borba bikova – RADOŠIĆ 2017.

seoska olimpijada

Natjecanje je krenilo u 11, sati sa prvom disciplinom bacanje kamena s ramena i  trebalo je snage baciti što dalje kamen težak 18 kilograma.

Nakon toga je usljedio skok u dalj, pa obaranje sa grede, potezanje klipa i  jačanje po starinski. U obaranju ruku a bile je i jedna ženska ekipa i to djevojka iz Francuske, a protivnica joj je bila Hrvatica koja je odnijela pobjedu. U  muškom natjecanju  pobjedu odnosi mladi momak Čarić.P.

Kod konopaša  sastale su se ekipe iz Škabrnje i Dugopolja a pobjedu je odnjela mlađa i spremnija ekipa iz Škabrnje sa rezultatom 2-1. Kod žena pobjedu je odnjela ekipa iz Škabrnje koje su bile i jedine, ali su se natjecale sa gledateljima.

Uslijedile su borbe bikova koje su bile žestoke i atraktivne,  u finalnom djelu su se sastali dva bika od istoga vlasnika koji su se odbili pobosti .

Uz sva ova natjecanja  posebno je ljepo bilo vidjeti stopostotnog invalida domovinskog rata iz Ivanić grada Slavka Grbavca Jare koji je uprkos invaliditetu nastupio u dvije discipline: bacanje kamena sa ramena i obaranje ruke i tu je zaslužio brončanu medalju.

Pečenoga odojka i janjetine , te ostalih jela sa rošitilja  i pića nije nedostojalo na ovoj olimpijadi.

Ovim putem velika zahvala braći Ivanu i Marku Škopjancu i ocu Boži skupa sa njihovim obiteljima koji su izgradili ovu preljepu oazu mira i tišine. Hvala i suorganizatoru Marku Iviću koji se je pobrinuo za ostalo.

Što reći na kraju nego da reba doći i vidjeti ovu jedinstvenu olimpijadu gdje svi posjetitelji nađu nešto za sebe počeši od najmlađih kojima su na raspolaganju igralište za nogomet,  ljuljačke, klackalice i mali konjići poniji, pa do onih najstarijih.

Vidimo se sljedeće godine u što većemu broju.Tekst i foto by;Ivica Lozina