FOTO  Održan 18. Hrvatski glazbeni festival „Etnofest Neum“

Da je u Neumu sinoć bilo zanimljivo, te da je ovaj festival prerastao u nešto prepoznatljivo i orginalno, svjedoči i sama činjenica da je plaža hotela Zenit bila prepuna posjetitelja. Tradicionalni, dobro organiziran i posjećen festival u Neumu ove godine je postao punoljetan, što mu daje još i više na važnosti.

Festival je otvorio i nazočne pozdravio načelnik općine Neum dr. Živko Matuško i rekao: „Večeras otvaramo 18 po redu Etno festival, i ovom prilikom pozdravljam sve goste, izvođače, organizatore, predstavnike medija i moje drage Neumljane. Večeras ovdje s obale Jadrana, s plaže hotela Zenit nek se zaori dobra glazba. Želim vam ugodnu večer i dobru zabavu".

Voditelji Tea Kuzmanić i Mario Sedmak upoznali su okupljene posjetitelje s programom, te najavili izvođače, njih dvadeset i jedno i ovog puta ostavili su neizbrisiv trag i lijepe uspomene na ovaj festival.

Ove godine nastupili su: Mate Bulić, Zorica Kondža, Gustafi, Livio Morosin, Dalmatino, Klapa Ragusa, Ine Tadić i Hercegovački bećari, Dražen Žanko, Živo Blato, Alka feat.Fijaker, Trio gušt, Ana Rucner, Vlatka Pokos, Marina Tomašević, Žec i Ravnica, Mladen Burnać, Dario Plevnik, gospar Marko i Ella, klapa Larus, Kyzo, Macola bend, Darko Capo.

Atraktivna hrvatska čelistica Ana Rucner,  sa svoje tri izvedene skladbe Dubrovački ples Linđo, Hačaturjanov Ples  sablji i pjesmu What a feeling, dodatno je ovaj festival učinila zanimljivim.

Izravan televizijski prijenos išao je na programu BHRT - a, te radijski na BH Radiju 1 i Radiju Herceg Bosne a gledatelji u susjednoj Hrvatskoj moći će pogledati snimku na nacionalnom glazbenom kanalu CMC- Croatian music channel, TV MREŽA (Net TV i TV Dalmacija) kao i na lokalnim TV postajama.

Završetak festivala, nije značio i kraj druženja, ljetna bašta hotela Zenit bila je skoro pa i malena za sve uzvanike i goste koji su prenijeli pozitivne vibracije s festivala, te uz pjesmu, ples i druženje nastavili uživati do kasno u noć.

Organizatori ovog prepoznatljivog festivala već dugi niz godina su općina Neum, Hercegovačko-neretvanska županija i Umjetnička organizacija HIPI HOP iz Zagreba.