Novi single mostarske kantautorice Anite Šunjić - 'Utjeha'

anita šunjić, promocija, muzika

Pjesma je snimljena skoro u potpunosti u kućnom studiju u vlastitom aranžmanu. „Utjeha“ je himna nepreboljenih ljubavi, pjesma koja priča o prolaznosti vremena i ljubavi i o pitanjima ima li nade; da li smo zaslužili utjehu, jer se nismo trudili da spasimo ljubav od anđela koji nisu ispunili svoju ulogu zaštitnika.

Anita također ističe da je ovo njen najkraći tekst kojim je ipak uspjela reći mnogo toga, a kao najvažniji stih ističe: „Znaš li gdje sam sad, da li me osjetiš, ili smo baš zauvijek slagali?“ Također, željela je puno više reći melodijom, pa je iz toga nastala odluka da vokalna linija bude snimljena iz nižeg tonaliteta.

https://www.youtube.com/watch?v=3JWQMoyp2Ic

Promocija je održana u mostarskom baru Vinyl, a ono što se moglo primijetiti je novina da Anita više ne predstavlja svoj rad samostalno, nego u formi benda koji zajedno s njom čine Amina Kreso (klavijature) i Samir Tojaga (bas gitara).

Članovi su se upoznali u Rock Školi Mostar, koja je također pomogla u samoj pripremi događaja, a sav urađeni posao je uvertira u budući rad koji slijedi. Kao gost promocije nastupila je mlada kantautorka Sara Mihaela Dedić, koja je predstavila svoje 3 pjesme.

Vinyl je kao i na prethodnoj promociji bio popunjen do kraja večeri, a toplu atmosferu uspjeli su zadržati do posljednjeg trenutka kad je puštena studijska snimka pjesme nakon 4 izvedbe uživo. Anita je najavila rad na prvom albumu „Pričati o ljubavi“ koji počinje već u 10-om mjesecu, a na njemu će biti 9 do sad neobjavljenih pjesama, stoji u PR priopćenju.