Nakon Thompsona i Halida, Arena odbila i Joksimovića

...i klape Cambi 8. srpnja, koncert Zdravka Čolića 4. kolovoza, izvedba opere »Aida« 11. kolovoza, te koncert najvećeg imena među dosad odobrenim projektima, koncert Toma Jonesa 14. kolovoza. Odbijen je zahtjev za održavanje koncerta Željka Joksimovića, prenosi livno.online-com.

Odbijen i Bunker

Povjerenstvo se u ovom slučaju u svom obrazloženju pozvalo na članak 3. Pravilnika o načinu korištenja amfiteatra za održavanje ljetnih kulturnih manifestacija koji glasi:

- Programi moraju biti visoke umjetničke kvalitete i sadržaja primjerenog spomeniku koji ima status kulturnog dobra nacionalnog značenja, potom da udovoljavaju općim uvjetima korištenja kulturnog dobra, da postoji vjerodostojnost i kontinuitet rada organizatora, te sigurnost građana.

Odbijen je i zahtjev da se u Areni održi Festival zabranjenih i zaboravljenih filmova »Bunker« za koji je predložena druga lokacija.

Pravilnikom za održavanje ljetnih programa u pulskom amfiteatru, pojasnio nam je mailom predsjednik Povjerenstva Erik Lukšić, utvrđeni su način prijave programa, dodjele termina, sufinanciranje i obaveze organizatora. Određeno je da se ljetni programi održavaju u razdoblju od 15. lipnja do 31. kolovoza ove kalendarske godine, a u tom razdoblju može se održati deset programa.

Kvota od deset programa

Termin za 59. Festival igranog filma od 21. do 28. srpnja Povjerenstvo potvrđuje kao dio kvote od deset programa koji se mogu održati u Amfiteatru u razdoblju utvrđenim Pravilnikom, s tim da tehnička ekipa Festivala ulazi u Arenu već 14. srpnja.

Članovi Povjerenstva su uz predsjedavajućeg Erika Lukšića i Eros Čakić, Sanja Cinkopan Korotaj, Darko Komšo, Gracijano Kešac, Veljko Ujčić i Željko Marković. Javni poziv organizatorima otvoren je sve do popune svih raspoloživih termina.

S obzirom na odbijanje dozvole za održavanje koncerta Željka Joksimovića, može se i ove godine očekivati lavina medijskih reagiranja kao što je proteklih godina bilo u slučaju odbijenica koncerata Marka Perkovića - Thompsona i Halida Bešlića.