MOSTARSKI TERS Prisjetimo se lanjskog kićenja

Ters , Mostar, kićenje bora, jelka

Mostarski Ters objavio je na Facebook stranici još jednu satiričnu priču uoči Božića.

Došo vakat da se kiti u Milića. Lani kitili umjetnu jelku, baba Luce postila u to ime do Tri kralja da sačuva obitelj od Božje kazne. Muka joj i što se kiti prije Badnjaka, ali nešto je žiga sa live strane pa je strah oće li dočekat. Nudila se da i nju okite samo da ne takare ono plastično sranje. Ove godine se zarekla da će inzistirat sinu Juri da se nabavi živa jelka inače će pjevat punu verziju “U to vrijeme godišta” svaki dan.

Nevjesti Radici ne bi pravo, ošacovala je jednu umjetnu polovnu za 800KM na PRODAJA MOSTAR, dođu kugle, sijalice, apstraktne jaslice i 300 lajkova u paketu. A i ko će đavla živog kititi i usisavati kad krene opadat, lani umjetnu nakićenu omotali u foliju i ostavili na šišu...odma pored nepojedenih šapa. Djeci drago ako babino prevagne, 7g se jelka ne kiti nego odmota a i ovako možda mater na šape zaboravi. Vadi se i ostali nakit, neizostavni vijenac na vratima, unikatni rad ruku “Maja - Božićni vijenci”. Lani spao sa vrata, poklopio malog Luku od sestre, tri dana ležao na CUM-u.

2x58m svjetlećeg šlaufa se postavlja na balkone, sa Planinice kad gledaš kontaš aerodrom, lani im 2 Čeha pokušala prizemljiti Cesnu na balkon.

Tri dana se raspetljavaju sijalice i ledenice, ko da CIK raspetljava izborni zakon. Radica se bacila u potragu za n'akvim svjetlećim kuglama, priča se po FB grupama da ih dila neka Blagica. Ako već nije mogla jelku kupit nabavit će neke moderne jaslice, baš ko na Rondou. Razvuć će i nešto ledenica...čula da EP daje popust na struju ako razapneš kilometar. Konta razapet barem 10cm duže nego u Joze susjeda, da ne bude sve duže u njega hihihi.

Sat od struje se već vrti ko u Aluminiju, a nije sarme i kolača ni vidio. Jure počeo nabavljat struju dan za danom ko i gigant(dok nije nakit spojio direkt na trafo).

Otišao “ubrat” jelku, prešao pola Čabulje samo da ne plati 30KM. Došao sa nekakvom smrekom, materi mu pozlilo. Tri puta bijela svjetlost dolazila po nju. Jadna Luce kaže da su ‘42 pod ofenzivom imali bolju i bogatiju. Izvukla stoju od mirovine (iz grudnjaka pored pupka) i naručila u Milenka šumara jelku, izbacili trosjed i luster da stane u kuću.
Malo poslije upada Radica, nosi jaslice...apstraktne. Ne znaš jel anđeo ili NLO. Baltazar obučen ko Jala Brat.

U pozadini se samo oču….”Uuuuu tooo vrijemmeee godišććććaaaa….”