FOTO  Mostarski 'Lola Klaunovi' sve popularniji na dječjim zabavama

Lola Klaunovi, Matea jevrić, zabava, animatori, maskota, Mostar

Brend "Lola Klaunovi" osnovala je svestrana Matea Jevrić prije pet godina, a obrana magistarskog rada dijeli ju od titule magistra Komunikologije. S djecom radi od svoje 14. godine, kaže kako voli stjecati nove vještine te da je brojne izvannastavne aktivnosti ispreprela i utjelovila u radu Lola Klaunova.

Zabavni i veseli animatori uveseljavaju dječicu na rođendanskim zabavama, humanitarnim koncertima, događajima za djecu i mlade. "U početku je naša ponuda bila skromna, s vremenom sam više ulagala u ponudu, kostime i moj tim je počeo rasti"- kaže Matea.

Kako si došla na ideju da pokreneš “Lola klaunove”, ispričaj kako je krenula ova priča, koja je prva maskota kupljena, kako si dolazila do ljudi koji žele unajmiti animatora?

Rođendanske zabave su za mene uvijek bile nešto posebno. Uvijek sam se trudila da prijatelji na mom rođendanu imaju dobru zabavu, igre, poklončiće. Tu ljubav sam dobila od mame, brata i sestre i vjerojatno se zato danas radujem rođendanima, kako našim tako i “tuđim”. Prije nego što sam pokrenula Lola Klaunove radila sam animaciju na rođendanima djeci obiteljskih prijatelja. Kada sam počela studirati željela sam zaraditi svoj džeparac. U nedostatku novca dobila sam dodatnu motivaciju da se pokrenem, s prijateljicom napravila službenu fb stranicu "Lola Klaunovi" i tako je započela moja priča. Prvi kostim mi je izradila mama od kuhinjskog stolnjaka, bubamarac. Danas naša ponuda broji više od 15 različitih kostima i maskota.

Možete li opisati što sve nudi vaš program, na koji način animirate djecu na zabavama i druženjima?

Radimo dječje predstave, animacije u poslovnim objektima, rođendanske zabave. Kada je riječ o rođendanima, program pravimo u skladu s dječjim uzrastom i brojem djece. Pored animacijskog dijela tu je oslikavanje lica, modeliranje balona, baloni od sapunice. Sve dogovaramo s roditeljima s ciljem da slavljenik/ica ima zabavu za pamćenje.

Koliko animatora imate u timu, tražite li možda pojačanje?

Trenutno naš tim broji pet članova. Ako nam se netko želi pridružiti, smatra da je prava osoba za ovakvu vrstu posla, slobodno mi se javite na našu fb stranicu "Lola Klaunovi".

Imate li zanimljivu anegdotu s neke dječje zabave, reakcija na neki od kostima?

Bilo je toliko anegdota da je teško izdvojiti samo jednu. Uvijek nas oduševi reakcija djece na zabavama, njihove radoznale okice, način na koji prate svaki naš korak.
Svaki od naših kostima/maskota ima svoju publiku, tako da je teško izdvojiti jedan i reći da je najdraži. Najduže vremena imam kostim Lola klaunice i zbog toga je on najpopularniji i najprepoznatljiviji. Nudimo mnogo više od "na oči" kvalitetnog kostima, naši kostimi/maskote imaju dušu i emocije.

Sudjelovali ste na brojim humanitarnim koncertima, akcijama, neke ste sami pokrenuli. Možete li nam reći nešto više o tome?

Baš danas smo bili u posjeti na pedijatriji. Željeli smo blagdansko veselje unijeti u bolničke prostorije pogotovo među dječicu, medicinsko osoblje, liječnike. U posjeti su bili omiljeni crtani junaci, bilo je istinu posebno. Uvijek nam je cilj donijeti radost, riječi ohrabrenja i podrške kud god nas klaunovski nosić odvede. Posebno smo osjetljivi na djecu koja imaju zdravstvenih teškoća, djecu koja dolaze iz socijalno ugroženih obitelji i djecu bez roditeljskog staranja. To su naši mali junaci i naši pokretači zbog kojih sve ovo ima smisao.

Maja Ljubić, Hercegovina.info