FOTO  Mostarske mažoretkinje sudjelovat će na prestižnom karnevalu u Nici 2019

mažoretkinje

Mostarske mažoretkinje su 2015.godine već imale čast sudjelovati tj. biti prve predstavnice Bosne i Hercegovine i Mostara na ovom prestižnom karnevalu a po drugi puta dobiti prolaz na Carneval de Nice je izuzetan uspjeh i priznanje kvalitete našeg kluba.

Inače ovaj karneval u Nici se obilježava od 1294. godine te ga svake godine posjeti više od milion ljudi iz cijelog svijeta ,a na svakom od nastupa bude oko 600 tisuća gledatelja . Ovaj podatak nalazi se na službenim stranicama karnevala :
http://www.nicecarnaval.com/en/carnaval/historique/origine.php

U programima koje će se održavati i preko dana i večeri sudjelovati će oko 1.000 glazbenika i plesača iz cijelog svijeta.

U jedinstvenom ambijentu, na Promenade des Anglais- glavnoj ulici u Nici održavati će se glavni preformansi koji će svoju završnicu imati na centralnom trgu u Nici - trgu Masena, te će upravo Mostarske mažoretkinje biti jedini predstavnici iz Bosne i Hercegovine na ovako prestižnom karnevalu.

Za ovaj karneval smo pripremili i jednu novu kreaciju naših klasičnih odora i vjerujemo da će biti osvježenje vidjeti Mostarske mažoretkinje u jednom neobičnom izdanju .

Na ovo putovanje krećemo sa svojim seniorskim timom a kao pratnja ovaj puta će s nama ići Duvački orkestar-KUD Željezara Zenica s kojim imamo izvrsnu suradnju a simbolično je i da smo prvi puta zajedno nastupili upravo u Nici 2015 godine.