Mostarac bez dlake na jeziku: Svi tračamo, pletemo, ali ja nedam na naše Hercegovke

zanimljivosti, cipele, cipele, peta, zdravlje, hod, seksualnost, koraci, pete, žena, moć, štikle, cipele, žene, obuća, probanje, žene, pete, štikle, štikle, djevojke, mostarac, bez dlake na jeziku, hercegovke, sponzoruše, Mostar, napad, Valentinovo, mostarka, pete, Suhe pete, cipele, Mostar, djevojačka večer, Ivan Vrljić, sponzoruše, sponzoruša, cipele, ples, pete

I iza mene sjede neke žene u relativno poznim godinama, brbljaju, kukaju, jednu mori išijaz, druga jauče na kuk, opet ona treća od jada žuga na nevjestu kako joj je okrenula sina protiv nje... i..prođe canca, minić na njoj, štikle, sve na mjestu... njih je sve prestalo boliti i počeše: Pi nalet je bilo, Gledaj što đuma na štiklama, moja moja ona je već pjana, znaš bona čija je ovo mala..... Uglavnom curu ohakaše da je mene sramota bilo!

Kontam ja što su ove žene ovako sebične, svakome nađu manu... a cura se sredila, mladost ko mladost, pa najbolje da se zamota u čašaf i da bude dobra ovim krepama... Poslije par minuta one opet: Gledaj glave, vidi kurave, ovo je Zdenkina mala, pola grada naučila zanatu.. vidi mode a majka joj čisti Mandinu kafanu...

ha ha ha ha ..ja jednostavno nisam izdržao,onakav kakav jesam okrenem se i kažem: Dame drage, evo što na nas muške žene djeluju ko pencilin šta je s vama? Što ste nervozne? I da.. na trenutke vas žigne kuk, reuma..i kada "Hakanje" krene onda ste najzdravije! One se zacrveniše ko papirika, ona jedna gurnu onu krupnu i tiho joj reče: Kuku,zar se tako čuje?

Drage moje dame, ženice,svetice i kurve..kada žugate radite to malo estetski, a ne da čovjek za desetim stolom sluša vaše babske priče! Svi tračamo, pletemo, ali ja nedam na naše Hercegovke. Očito svaka koja je prošla mami ili pogledom ili za lajanjem...ali ona gazi,ode...a vi popijte tu cedevitu i u bešu!

Dobro...slažem se s onim đumanjem, ono je nekada previše, samo tome da se naučite bit' ćete top!

I zanemarite one bakice,i buce koje laju za vama, samo se vi sređujte ,neko' pohvali vaš trud da bi bile lijepe za nekoga.

Đe ćete večeras? Ante? Golden? Pink? Art?

Mostarski pisac