Mostar: Plesna predstava Petar Pan !!!!

petar pan, predstava

Projekt "Dajmo djeci alternativu " koji živi već treću godinu za redom, uvelike opravdava svoje postojanje. Djeca su presretna u kreativnom izražavanju kroz ples, glumu, kazalište i likovnu umjetnost. Koncept ovog projekta je pomoći djeci da otkriju svoje talente i odmaknu se barem na nekoliko sati tjedno od moderne tehnologije, te provedu vrijeme družeći se i gradeći nešto novo. To su radionice plesa, glume, scenografije i kostimografije, sve sa stručnjacima relevantnim u svojim područjima. Sve veći odaziv djece ovom projektu je naveća nagrada i pokazatelj da smo na dobrom putu. Naime, ove godine u projektu sudjeluje 240 djece mostarskih vrtića, osnovnih i srednjih škola.

Ovogodišnja tema je "Petar Pan" pisca J.M Barrie planetarno popularna priča o dječak koji nije želio odrasti, dječak koji svaku noć vodi djecu u zemlju pustolovine Nigdjezemsku ! Wendy, John i Mike su djeca koja su se usudila maštati i letjeti sa Petrom panom i vilom Zvončicom , te su tako doživjeli najveću pustolovinu svog života , susreli su gusare, kapetana Kuku, strašnog krokodila, prijatelje izgubljene dječake ......

Dosada je utroseno 450 metara materijala za sivanje kostima, te 120 m za scenografiju, 4 kila silikona, kilometrima sivaceg konca, punoooo sati truda i rada nasih krojacica Renate i Slađane . Veliko hvala Ivani Radić i Vesni Sušac !
Voditeljica projekta Dajana Markotić , sa ponosom najavljuje premijeru za 03.06.2017 u 19 h u HDHS Kosača, i svi ste dobro došli !

Adaptacija teksta Dragan Komadina
Scenograf Ivana Radić
Kostimograf Dajana Markotić i Renata Palinić
Izrada scenski rekvizita vrijedne ručice naših plesača
Koreografija : Lidija Vidačak, Monika Škobić, Josipa Bradarić i Dajana Markotić
Režija : Dajana Markotić
Narator : Marta Haubrich
Izvođači : svi plesači plesnog kluba ERIGO-D Mostar

Moramo se zahvaliti velikoj potpori našega grada Mostara a posebno odjelu za kulturne djelanosti, te tvrtkama Ferro Keš doo ,Imbrex doo, CopyShop, MM-TT doo, Keš doo , Auto Lijanović, Alfa therm doo, Bljesak info, Običan radio, ljekarna Alpha Plus, Roma pizzerija , Hera informatički inženjering , Logovita , Mateus. Hvala puno na potpori i pomoći !