Mislit ćete da ste umrli i otišli u raj nakon što isprobate ova 4 sladoleda

sladoled od šumskog voća i jogurta, recept, sladoled, sladoled od kikiriki maslaca, recept
Veganski sladoled maslaca od kikirikija, sladoled od banane, vanilije i cimeta imaju glatku i kremastu teksturu mliječnog sladoleda, samo bez mlijeka (i kalorija!).

1. Veganski sladoled od kikiriki maslaca i čokolade
Sastojci (1 porcija):

2 narezane i smrznute banane,
2 žlice prirodnog maslaca od kikirikija,
3 žlice sirovih komadića čokolade (cacao nibs),
prstohvat soli,
malo agava ili javorovog sirupa (po želji).
Upute:

Smrznute banane položite u procesor hrane, te procesuirajte dok smjesa ne postane ujednačena.
Dodajte maslac od kikirikija, komadiće čokolade, sol i sirup, procesuirate u kratkim navratima dok ne dobijete meku teksturu sladoleda.
Savjet:Na bazu smrznutih banana možete dodati sastojke po želji. Probajte s kandiranim bademima, maslacem od badema, ili nekim drugim maslacem orašastih plodova. Dodati možete i cimet, smrznute borovnice, narezane datulje, opcije su bezbrojne...
Umjesto sirovih komadića čokolade (raw cacao nibs) možete na sitne komadiće narezati običnu čokoladu za kuhanje. Sirove komadiće čokolade možete kupiti u prodavaonicama zdrave hrane.
Prirodni maslac od kikirikija (bez umjetnog šećera) možete nabaviti u specijaliziranim trgovinama ili ga pripremiti sami.Brzi recept za domaći maslac od kikirikija

U blender stavite nekoliko šalica oljuštenog i ne posoljenog kikirikija (najbolje je kupiti neoljušteni i vlastoručno ga oljuštiti jer je jeftiniji). Dodajte nekoliko žlica ulja suncokreta i procesuirajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ako volite komadiće u svom maslacu, ne procesuirajte kikiriki u potpunosti. Pripremite se na strpljivost jer procesuiranje može potrajati. Vjerujte, isplatit će se. Bit ćete ponosni na miris, jednostavnost i izgled svog maslaca od kikirikija. Uz to, vašom će se kuhinjom proširiti orašasti miris kikirikija.

2. Veganski slatkač od banane
Sastojci (1 porcija):

2 svježe banane
cimet (opcionalno)
1-2 žličice javorovog sirupa
Upute:

Narežite svježe banane i zamrznite ih na 60-90 minuta.
Procesuirajte banane u blenderu, pospijte cimetom, polijte javorovim sirupom i uživajte!
Savjet:

Na sladoled možete dodati kakao prah, domaći maslac od kikirikija, ili druge poslastice po vašem ukusu.
3. Smrznuta vanil krema
Sastojci:

¼ žličice ekstrakta vanilije,
1 žlica šećera,
1 žlica espressa u zrnu,
½ šalice kokosovog mlijeka,
1 žlica kokosovog maslaca,
½ žličice soli.
Upute:Pomiješajte sastojke, zamrznite i uživajte!
4. Tost-sladoled od cimeta

Za recept je potreban aparat za sladoled.

Sastojci:

3 i pol šalice punomasnog kokosovog mlijeka,
½ šalice sirovog šećera (raw),
1 žličica ekstrakta vanilije,
½ žličice cimeta,
2 žlice šećera cimeta,
1 šnita naribanog tostiranog kruha (veganskog).
Upute:

Dodajte kokosovo mlijeko u lonac na laganoj vatri. Dodajte šećer, miješajte i pričekajte dok ne proključa. Nastavite miješati sljedećih 1-2 minute.
Maknite lonac s vatre, te umiješajte ekstrakt vanilije i ½ žličice cimeta. Miješajte pjenjačom dok se sastojci ne povežu.
Smjesu prelijte u staklenu zdjelu i stavite u hladnjak dok se ne ohladi (otprilike 6-8 sati).
Kada se smjesa u potpunosti ohladi, prebacite ju u zdjelu svog aparata za sladoled i miješajte po odrednicama proizvođača aparata.
Malo prije nego je sladoled gotov, ubacite polovicu šećera cimeta i naribanog praha tosta u smjesu (otprilike nakon 40 minuta).Kada se aparat za sladoled prestane s radom, smjesu stavite u zdjelu koja je pogodna za zamrzivač. Ostatak šećera cimeta i tosta posipajte na smjesu te lagano površinu prijeđite nožem kako bi se sve ukomponiralo.
U ovom trenutku sladoled možete jesti dok je mek, što ga čini kremastim i ukusnim, ili ga možete staviti u ledenicu dok ne očvrsne. Smjesa možete jesti sljedećih tjedan dana. 10-15 minuta prije nego ga jedete, ostavite ga na sobnoj temperaturi da omekša.