Kralj namještaljki ex-Jugoslavije tvrdi: Prvenstvo u Brazilu je namješteno, a pobjednik je...

sudac i sprej
...kojim je i otvorena najveća svjetska nogometna smotra, Velibor Džarovski u intervjuu za Press RS kaže da prevare i mutljavine na sportskim terenima nisu samo balkanski "specijalitet", već da se ovakvim stvarima bave i veliki i bogati na Zapadu.

Velibor Džarovski Džaro, legendarni menadžer iz Skoplja koji je za vrijeme bivše Jugoslavije stekao nadimak "kralj namještaljki", zbog toga što je, prema vlastitom priznanju, namjestio najmanje 80 utakmica u jugoslovenskim nogometnim ligama, tvrdi da je Svjetsko prvenstvo u Brazilu namješteno i da se pobjednik već zna, a to je, kako kaže, reprezentacija domaćina prvenstva - nogometna reprezentacija Brazila!

„Ne znam zašto mi Balkanci stalno imamo neke komplekse od tih zapadnjaka? Oni su ljudi isto kao i mi i bave se mutljavinama na čak mnogo pokvareniji način. Najveća razlika je u tome što se prevare kod nas obavljaju zahvaljujući mašti, dok se kod njih sve vrti oko novca", kaže Džarovski.

Kako je "kralj namještaljki" doživio početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu i može li se iz do sada odigranih utakmica izvući nekakav zaključak? Kakav je vaš savjet kladioničarima?

- Da igraju na Brazil. Jasno je da će Brazilci uzeti titulu prvaka svijeta.

Na osnovu čega to tvrdite? Samo na osnovu jedne utakmice odigrane protiv Hrvata?

- Vidio si onaj penal "ljubavi" što im je dosuđen? Tako se to radi. Sve je plaćeno i došlo je vrijeme da se vrate usluge. Velike pare su u igri.

Tvrdite da će titula, ukoliko je Brazil osvoji, biti namještena?

- Što misliš postoji li neki drugi način da se smiri ogromno nezadovoljstvo naroda u Brazilu koji je mjesecima prosvjedovao protiv organizacije prvenstva? Brazil je dao ogroman novac da se ovo prvenstvo organizira kod njih, a u FIFA-i su spremni da im za organizaciju vrate uslugu. Tako to ide. Drugari iz FIFA su delegirali suca Japanca koji je protiv Hrvata svirao ono što ja zovem penalom ljubavi.

Hoćete reći da FIFA radi iste stvari kakve je radio Džaro u nogometnim ligama bivše Juge?

- Ja sam bio pametniji u mutljavinama, ali oni imaju više para. To je jedina razlika između nas. S druge strane, nitko nije prefrigan i namazan kao mi "jugovići". Od mene je samo Tito bio veći prevarant. Prevarante u svijetu ne krasi neka pamet, ali, jebiga, imaju pare.

Vi ste još prošle godine, kada je bio održan žlijeb za Svjetsko prvenstvo, tvrdili da je sve namješteno, pa čak i žrijeb budući da su, kako ste govorili, Sepp Blatter i Michel Platini namjestili da reprezentacije njihovih zemalja dobiju najlakšu grupu na prvenstvu...

- Misliš da je slučajno što su Blatterovi Švicarci i Platinijevi Francuzi u istoj grupi sa Hondurasom i Ekvadorom? Normalno je da će i jedni i drugi da prođu u sljedeću rundu. Ždrijeb je bio milijun posto namješten! Makar to nije teško uraditi. Zašto su Hrvatska i BiH smještene u grupe iz kojih će teško osigurati plasman u osminu finala? Zato što u FIFA nemaju nikakav utjecaj i zato što za Bosance i Hrvate nitko nije htio lobirati. Što misliš, zašto Europljani očima ne mogu smisliti Seppa Blattera i jedva čekaju da više ne bude na čelu FIFA? Nemoj da budeš naivan.

Kako se može namjestiti izvlačenje identičnih loptica iz bubnja?

- Još u vrijeme kada sam ja namještao ždrijebanja za nogometni kup bivše SFRJ to je bio lagan posao. Jednostavno, zagriješ one kugle koje želiš ili ne želiš izvući. Na primjer, ja sam uvijek pred izvlačenje grijao kugle "velike četvorke", Zvezde, Partizana, Hajduka i Dinama, koji se tako nisu mogli međusobno sastati prije polufinala kupa. Tako se radilo nekad, prije trideset i više godina, a danas je tehnologija napredovala milijun puta.