FOTO/VIDEO  Konačno otkriveno zbog čega slanina tako dobro miriše!

Slavonski proizvodi, brendirani proizvodi, autohtoni hrvatski proizvod, kulin ili kulen, slanina, kobasice, čvarci, Atelje kulin Galović, slanina, miris, špek, panceta, slanina, zanimljivosti, slanina, zdravlje, špek, slanina, šećer, šećer i masti, zdravlje, slanina, špek, slanina, užas, strava i užas, slanina, špek, dijeta, slaninske ruže, slanina, suhomesnati proizvodi, doručak, zdravlje, slanina, slanina, čvarci, slanina, zdravlje, prirodne masnoće, kad što jesti, slanina, zdrave masnoće, Zdrave namirnice, slanina
Dobra je i samo slanina s kruhom! No, znanstvenici se nisu pomirili s činjenicom da je to tako prirodno, i otišli su korak dalje - istražiti zašto smo ovisni o špeku/panceti!

vijet obožava slaninu, njezin okus, ali prije svega miris. Otišlo je toliko daleko da je čak proizvedena i pjena za tuširanje i parfem s mirisom slanine!

U želji da razotkriju tajnu toliko privlačnog mirisa omiljenog nam doručka, znanstvenici su se bacili u istraživanje. Čim ubacimo slaninu na vruću tavu, i kada počne lagano cvrčiti odjednom se počne širiti taj slatki miris. Zašto?

Ispostavilo se da u slanini postoji 150 organskih spojeva koji tome pridonose. Svaki od njih otpušta svoj miris, a kombinacija svih rezultira božanskim mirisom slanine. Iako vino ima oko 1200, a kava čak 2000 spojeva, samo je jedan onaj koji nas automatski diže iz kreveta... Ili griješimo?

punkufer.hr